Menhely, fajtamentők? Mi van velük néha tényleg nem értem?
Ha meg tudom, hogy albérletben vagyok, és bármikor kivághatnak, és nincs kihez fordulnom, akkor nem viszek haza kutyát. Ez a felelős állattartás első lépcsője, felmérem, hogy van-e lehetőségem kutyát tartani.
Én se voltam jobb helyzetben, mégis 6 éve megvan a menhelyről hozott kutyám, előbb megyek vele együtt az utcára, mint nélküle akárhova. Ha nagyon muszáj, akkor odaadom havernak, vagy fizetek panziót, és azon vagyok, hogy minél gyorsabban olyan helyet találjak, ahova jöhet velem a kutya is. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
"előbb megyek vele együtt az utcára, mint nélküle akárhova"
Mondta Móricka, mikor még soha nem dobták ki valójában.
Amikor elkezdödött a lakasbontas a kutyanal kellett volna venni egy szobakennelt. Elment volna 1-2 orat setalni, futkoraszni a kutyaval munka elött, addig meg berakta volna a kennelbe.
Na pont ezert nem tartok kutyat a lakasban. Szerencsem van, hogy van kertünk, igy ha bennt nem alszanak mar mehetnek ki rosszalkodni.
Amig mi is alberletben laktunk az öreg kutyaval nem volt semmi gond. A kölyök apritotta a kajasdobozokat, zsepiket. Kizartuk az elöszobaba a Kongokkal es kesz :)
Azert egy mentett kutyat örökbeadonak illik tajekoztatnia a leendö gazdit, hogy tud-e egyedül lennie, problemas-e...
A leendö gazdinak meg fel kell keszülnie mindenre, mert nem tudhatja, hogy milyen sorsa volt elözöleg a kutyanak.
Ennyi erővel akkor az is minimum, hogy ha ez a baja, akkor legyen képes ezt közölni, nem mindenki másnak válaszolni, aki kommentelget mindenfélét, csak látványosan annak nem aki amúgy érdeklődik is.
Amúgy nem hiszem, hogy olyan nagyon be kell sértődni az írott internetes formán, mikor folyamatosan aktívak ott vannak jelen a neten. Max. akkor annyit ír vissza, hogy komoly érdeklődés esetén/bővebb tájékoztatásra kéretik telefonálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!