Érdekelne a Corso! Milyen természetű kutya, gyerek mellé való, kant vagy szukát érdemesebb venni?
Huhh ezt a képet találtam a corsoról... hát mint egy medveölő fenevad.... nem semmi kutya! Nagyon szép! De gyerek mellé nem hiszem hogy való... gyerek mellé egy szelídebb kutya kéne, mint pl labrador, skótjuhász...
Ízelítő:
Tapasztalatom annyi vele kapcsolatban,hogy nagyon kemény kutya,kezdő kutyásnak nem való,következetes nevelést és állandó figyelmet kíván,akkor viszont egy olyan csodálatos jellemű kutyád lesz,amilyen csak keveseknek!
pont valamelyik nap láttunk egyet az erdei tornapályán. apuci, anyuci, és 2 kisgyerek(5-8 évesek lehettek). bicajoztak, mi is kutyával voltunk a kutya oda akart jönni hozzánk, de első szóra visszament a gazdihoz aki szólt neki. a gyerekek is nyuodtak voltak( ami látszik hogy a kutya jó nevelést kapott). nekem is hasonló kaliberű kutyám van és imádja a gyerekeket! alapvetően szinte minden kutya szereti a gyerekeket, csak szokjon hozzájuk és ne érje semmi negatív velük kapcsolatban. erre 2 példát is tudok mondani. és tényleg nevelés kérdése.
A., eset: egy kölyök törpe tacskó olyan 3 hónapos forma, kisgyerek megráncigálta a farkánál fogva.azóta utálja a gyerekeket!
B., eset: 4 hónapos skótjuhász. szerette a gyerekeket, de az iskolából kirohanó gyerekek lerohanták és körül vették, szegény nem tudott menekülni, annyira körül zárták. ezért azóta fél tőlük , viszont alapjába véve semmi gond nincs vele, póráz nélkül is sétáltatható, jó nevelésben részesült.
ezeket a problémákat ki lehetne küszöbölni csak sokan nem tudják hogy is nem szeretnének időt tölteni vele.szomorú...
Szilvásváradon, a CACIB-on szerettem bele én is a Cane Corso-ba. az én kutyámmal játszott egy 1 év körüli kutty.
20/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!