Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutyától miért kell besz*rni?

Egy kutyától miért kell besz*rni?

Figyelt kérdés

Sok filmben van, hogy valakibe belekötnek, és megjelenik a kutyája, és egyből "nem akarok balhét, bocs..."

Meg a kutyás rendőrökkel is másképp viselkednek a bűnözök. Ha megmondja a rendr, hogy elengedi a kutyát, és az megharaphatja, akkor egyből feladják magukat...

Egy kutyától minek kell betojni?

Az csak egy állat...

Lehet, hogy gyorsabban fut, magasabbra ugrik, meg fájdalmasabb, ha megharap, de nem egy nukleáris fegyver...

2011. okt. 16. 13:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%

12 éves koromban megtámadott egy német juhász-husky keverék. Ha elmegyek a kapu előtt vicsorog meg morog rám pedig évekkel ezelőtt történt.

Más kutyák ha jönnek velem szembe vagy mögöttem simán megyek nem félek tőlük. Pedig itt tőlünk nem messze van egy telep ahol betanított kutyák vannak és éjjel-nappal mászkálnak. Még is elmegyek mellettük. Mint aki észre sem vette a kutyát.

Érthető, hogy miért félnek az emberek. Én 12 éves koromban duplán voltam felöltözve akkor még az az overál ( pufi ) volt rajtam és mély nyomokat hagyott a vállamba. Pedig semmilyen rossz mozdulatot nem csináltam szánkóztunk kint a többiekkel a szánkómért hajoltam le és mikor fordultam, hogy felhúzom a szánkót akkor ugrott rám de a gazdája b*szott oda jönni ott kiabált, hogy jaaaj ez a szerencsétlen kisgyerek.

Jelzem azok a kutyák azért bolondak mert a gazdája b*szik vele foglalkozni kidob neki pár csontot és kész. Láncra van kötve kölyök kora óta. :) Jhaa és most hoztam még 1 kicsit azt is láncra kötötték.

Erről mi a véleményetek?:) Ha nem jön arra a Miki bácsi engem szépen széttépett volna a kutyus a többi fiatal korú gyerek előtt. :)

Szüleim mikor megtudták, hogy velem ez történt feljelentették a kutya gazdáját. Erre ez volt a válasz: Minek mentem oda a kutyához. :)

2011. okt. 16. 14:21
 12/25 anonim ***** válasza:
De gondol, csak hogy egy szolgálati kutya, olyan mint a szolgálati fegyver. Életveszély esetén használható! Akkor torkodnak ugrik... Akkor szerintem te is kicsit berezelnél, ha bemásznál a telekre és 4 német juhász körbevenne. Annyi időd lenne, hogy keresztet vessél.
2011. okt. 16. 14:23
 13/25 anonim ***** válasza:

14:20 téves...

Volt egy évben egy ember akinek a házában volt egy rotweiler hihetetlenül kedves volt. Nos betört hozzá egyik éjjel egy rabló. A kutya félig letépte a kezét..futott le a gazda és a gazdája szavára hagyta abba. Akkor a kutya lefeküdt a helyére. Kijöttek a rendörök a rablónak kellett még fizetni az ellátását a kutyát meg elaltatták. :)

2011. okt. 16. 14:23
 14/25 anonim ***** válasza:
94%
Miután jól megharap egy kiképzett kutya, nemfogod keresni a választ a kérdésedre:) Gondolom magadtól is rájöttél, hogy olyan erő van ezekben a kutyákban, hogy simán leharapnák a kezdet.. nos ezért félnek az emberek. Nemakarnak egy olyan sebet amelyet egész élétében hordozni fognak, vagy nemakarnak kar nélkül/ egyéb végtag nélkül élni. Szerintem te is tudod a választ:)
2011. okt. 16. 15:25
 15/25 anonim ***** válasza:
Ezt nevezzük Rintintin effektusnak. A tudatunk a Rintintin által megformált tökéletes, és rendkívül veszélyes eb képét reprezentálta.
2011. okt. 16. 15:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ösztönös. Az emberek flnek az ismeretlentől és önmagukban semmi esélyük egy állat ellen, régen még a vadállatok sokkal nagyobb veszélyt jelentettek. Ez a normális. Vagy ha valaminél van veszélyesebb akkor attól már nem kell félni? Nem baj ha levágom az ujjam, mert akár fel is robbanhatok? Valószínűleg te vagy az akivel baj van, vagy túl kevés a félelemérzeted, vagy csak itt pattogsz az oldalon. Nem rettegni kell az állatoktól, de a normális embernek van egy normális óvatossága mindennel szemben ami veszélyes akkor is ha van valami ami még az előzőnél is veszélyesebb.
2011. okt. 16. 15:58
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért félnek mert a kutya nem fél,ha mondjuk fenyegeted szavakkal az ember lehet hogy beparázik,de egy keményebb kutya csak jobban mérges lesz.. És nem lehet lecsapni olyan egyszerűen mint az embert aki sétáltatja.Ha te vagy a helyi kötekedő karatebajnok akkor nem fogsz tartani a másik embertől mert lerúgod a fejét és megfekszik ,lehet a kést is kiszeded a kezéből, mert ügyes vagy.Vagy verekedtek 1-2percig de nagyobb bajod nem esik max eltörik az orrod ,állad. De ha kutya van vele akkor semmit nem ér ez a tudás ,amíg próbálnád verni a gazdáját ,elkapja a karod el is töri,leránt a földre, beleharap a hasadba combodba elvérzel, és kész.Mindezt 10másodperc alatt és már többsebből vérzel .Egy kiképzett kutya azzal sem törődik ha kést szúrsz bele amíg még él ,addig fog tépni.Rendőrök tömegoszlatásra is képzik a kutyákat ahol , tucatnyi embert sakkban tud tartani egy kutya, mint a birkákat a terelőpuli. A birkák ott is sokkal erősebbek elvileg, de buták és az ember sem túl okos ilyen helyzetben.
2011. okt. 16. 20:43
 18/25 anonim ***** válasza:
10 éves voltam amikor a kutyánk, egy német juhász ledöntött a lábamról és pusztán játékból nem engedett felállni, vagy tíz percig szegezett a földhöz én meg hiába erőlködtem, közben a húgom sírva kiabált. Oké, még gyerek voltam, de megtapasztaltam milyen szar érzés kiszolgáltatva lenni egy állatnak. Egy német juhászkutya egy felnőtt férfival is meg tudja ezt csinálni és aki nem ismeri úgy a kutyákat (márpedig több az ilyen ember mint a kutyás) annak duplán, sőt triplán félelmetes az egész helyzet.
2011. okt. 16. 20:48
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem egy nukleáris fegyver. Egy rugós bicska sem az, mégis máshogy vitatkoznék egy késelős utcagyerekkel, mint másokkal.

Pedig az csak egy kés. Lehet, hogy keményebb az anyaga a testemnél, meg olyan formára van alkotva, hogy könnyedén belém vágjon, ami fájdalmas, mégis csak egy tárgy.

Mióta élek, van kutyám, aktívan kutyázom is, és nem vagyok berezelős fajta, de mikor egyszer elém állt egy 70kilós kuvasz kan és nem engedett ki az udvarból (pedig egyébként ismert), mert a gazdái nem voltak látótávolságban, elég szarul éreztem magam. Ha megevett volna, a cafatjaimat se találják meg. :)

És még egy kisebb termetű kutya is nagyon súlyos sérülést tud okozni, nem kevésbé fájdalmasat - harapott már meg tacskó vagy uszkár? Nem finom.

A kutyás rendőrre visszatérve, a kutyának nyilván nem az a dolga, hogy megölje a bűnözőt, hanem a rendőr harmadik kezeként funkcionál. Védelmet ad neki, így nem kell a saját biztonságával törődnie. És egy kutyát nem félemlít meg, ha mondjuk fegyverrel vagy gázspray-vel hadonászol, míg ténylegesen el nem találod vele. Nem tudja mi az, ezért nincs benne óvatosság.

Ajánlom figyelmedbe: http://www.youtube.com/watch?v=SPHea8s7drE&feature=relmfu Ez nem rendőrkutya, hanem "személyvédelmi" kiképzést kapott, vagyis hogy megvédjen, ha megtámadnak az utcán. Természetesen ez csak gyakorlat, mielőtt bárki belekötne. :)

Egyébként meg el kell fogadni, hogy sokan önhibájukon kívül félnek a kutyáktól, pókoktól, kígyóktól, lovaktól, madaraktól stb., amin lehet csodálkozni, de kigúnyolni vagy lenézni őket nem vall bölcsességre.

2011. okt. 18. 16:03
 20/25 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok előítéletes kutyákkal szemben, de ha olyan kutya, hogy kiszámíthatatlan, megtartom a három lépés távolságot. Látom, hogy nyugtalan, ugatós, stb, akkor inkább nem is közelítek. A kóbor ebek általában félnek, mindig ha kiabálok, elinalnak.
2011. okt. 23. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!