Két shihtzum van! Ők benti kutyák, most költöztünk és kikerültek. Van kutyaházuk, ketten is beférnek. Az egyik már beleköltözött. A másik a lábtörlőn fagyoskodik. Hogyan szoktassam bele?
Azért, mert költöztél, nem kellene kitenni a szűrüket. Ez a fajta öleb kategória. Nekik a lakásban, a gazda mellett élés a megfelelő.
Ki lehet használni az udvar előnyét azzal, hogy kimehetnek futkározni,piszkolni, de állandó kint létre ne ítéld őket.
Szerény véleményem szerint!
Első hogy amúgy is szobacirkáló kutyusok ... És nem hiszem hogy ha eddig bent laktak , most pont télre kéne őket kitenni!!
Második hogy még ha nagytestű "bundásabb" kutyussal tennéd, talán ő jobban alkalmazkodna, de sztem ez felelőtlenség... Amúgy ne vedd tolakodásnak , de miért kell kint lenniük??
Hát Te is fagyoskodnál kint, azt hiszem! És ha apukád venne egy XXL-es kutyaházat, amibe beférnél, hiába tenné az ajtó mellé, hiába tenné be még az ágyadat is, akkor is befelé vágynál a melegbe, gondolom...:-) Pont így vannak vele ők is! Ők is a 23-24-25 fokot szokták meg, ahogyan Te is.
Az hogy van kert, az egy előny, de nem egyenlő azzal, hogy akkor kötelezően kint KELL tartani a kutyát.
Szóval, a helyzet a következő:
Tavasszal költöztünk.... a helység ahol lehetnének, az egy picuri előszoba és mivel reggeltől estig nem vagyok itthon jobbnak láttam, ha kettőjüknek nem ebben a pici előszobában kell kuporogniuk napi 8-9-10 vagy akár 12 órát.Ha meg csak éjjel engedem be őket, akkor mi lesz nappal? Akkor is lehet -10, nem? Már tavasz óta szoktatom ki őket, fokozatosan, már 2 hónapja teljesen kint vannak.
Az állat nem buta, hiába öleb. Ha fázik, akkor be kéne mennie a másik kutya mellé, ahol egymást nagyon jól felmelegíthetik.Én sem maradnék a szőnyegen, ha lenne egy társam aki mellé bebújhatnék egy melegebb helyre........ Ráadásul az egyik kutyus eléggé bepisilős, annak ellenére, hogy szobatiszta, bár ezt könnyen meg lehetne oldani.
Direkt meghagytam a bundájukat. És napközben kiválóan érzik magukat kint, rohangálnak. Az az állatkínzás, ha egész nap bezárnám ide őket, holott mind a két kutya egy energikus, mozgásigényes állat.
Jah és a lakás nem az enyém, bérlő vagyok.... :S
És jelenleg nincs jobb lakhatásom sem a kutyáknak sem nekem.....
"Az állat nem buta, hiába öleb. Ha fázik, akkor be kéne mennie"
Megválaszoltad a saját kérdésed! Ha fázni fog, majd bemegy. Most még nem fázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!