A kutyák tudnak szándékosan "hülyének, mókásnak" tűnni?
Mert egy két fajtánál igen jellemző a bohóckodás.
Ismerőseim vizslái, bullterrierjei, beaglejei olyan röhejesek néha.
Ahogy viselkednek, meg játszanak, annyit lehet rajtuk röhögni.
Vajon, a kutyák tudnak szándékosan hülyének tűnni, hogy mi emberek jót szórakozzunk rajtuk?
Ez a reakciótól függ. Természetesen ha nevetsz, mosolyogsz, tudják, hogy boldog vagy, vidám, jókedvű.
És azt is gyorsan megtanulják, hogy ha valamit tesznek és nagy nevetés a vége, akkor az nekik is jó.
Az én kutyám két-három alkalom után rögtön megtanulta, hogy ha odanyomkodja az orrát valamihez szaglászás közben, akkor nevetés van, azóta úgy csinálja, hogy fel-fel néz közben, figyelve a reakciókat és, hogy mennyire nevetünk ezen.
A kutya intelligencia teszt egyik része, hogy mikor feladatot adsz a kutyádnak (kiadsz egy parancsot) nem mondod, hogy Okos, nem adsz jutalmat, csak azt az arcot vágod, mint mikor a jutalamzaás következik, ha az arckifejezésedből tudja a kutyád, hogy jól végezte el a feladatot, maximális pontot kap erre a tesztnek ezen részére.
Mikor ezt a tesztet csináltam a kutyámmal, kiadtam a parancsot, és mikor jól végezte a feladatot, elmosolyodtam magam (ahogy jutalamzásnál szoktam miközben mondom, hogy Okos) és elkezdte csóválni a farkát. Felismerte az arckifejezést. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!