Leendő kutyámat keresem?
Mint ahogy azt már sokan előttem én is a leendő kutyámat keresem. Nem tudom, hogy milyen szempontokat kell megadni, de van egy-két dolog, amit meg kéne említenem.
legalább 40 cm-es legyen
átlagos mozgásigényű
(közepes méretû kert+játék+1órás séta)
Spániel Beagle Spicc Katalán pásztor King Charles spániel
Labrador retriever Pekingi palotakutya Közép schnauzer
Törpe schnauzer Közép uszkár Tibeti spániel
Törpe uszkár
Toy uszkár
Óriás uszkár
(A Google képeinél találsz óriás uszkár képeket, de ott hülyén vannak vágva a szőreik, ugyanis ezeket a kutyákat gyakran viszik szépségversenyekre - nem csodálkozok, hiszen aranyosak és szépek is. Nem feltétlenül így kell vágni a szőrét!!)
igaz, hogy nagy a mozgásigénye, mert nagyon szeret rohangálni, de szerintem az 1 órás séta is elég, főleg, ha kertben van (szerintem).
"Első-kutyás gazdák számára ajánlott, különösen allergiások számára. "
marmagasság:37,5-38,5 cm
szőrzet: nagyon sűrű és dús. Nem vedlik.
odaadó, engedelmes, gyerekekkel/idegenekkel/más kedvencekkel/idegen kutyákkal: jó, barátságos
Fontos, hogy fésülgesd!
Tibeti terrier
Marmagasság: 36-41 cm
Dús, finom fedőszőr, gyapjas alszőrzet
Éber, hangos, védelmező
Odaadó, hűséges, gyerekekkel/más kedvencekkel: jó, ha együtt nevelkedtek. Idegenekkel tartozkodó, kimért, idegen kutyákkal: elfogadható, ha megfelelően nevelték
Túl sokat ugathat.
Szőrét naponta ápolni kell, szeme körüli szőrt össze kell fogni vagy le kell nyírni, hogy tisztán láthasson.
Tökéeltes gazdi: tapasztalt, erős akaratú, aktív.
Mozgásigény: átlagos, fürge & energikus kutyi.
Sussex spániel
Marmagasság: 38-41 cm
Dús, sima szőrzet. Fülei: lágy, hullámos szőrű.
kedves, módszeres, kiegyensúlyozott, határozott.
Közepes mozgásigény.
Tökéletes Gazdi: kiegyensúlyozott, türelmes, szereti a hosszú, békés sétákat
Mozgásigény: közepes. Szereti a hosszú sétákat (ami 1 óra sztem elég is), kitartó.
Hosszú szőrű fülei ápolást igényelnek, lecsüngő alsó szemhéja érzékeny a fertőzésre.
Vizsonya gazdájával: odaadó, gyengéd. Gyerekekkel, más kedvencekkel, idegenekkel: jó. Idegen kutyákkal barátságos, ha megfelelően nevelték.
Tacskók (akármilyen)
sima szőrű: [link]
hosszú szőrű: [link]
szálkás szőrű (másik neve: drótszőrű): [link]
törpe, hosszú szőrű: [link]
törpe, sima szőrű: [link]
törpe, szálkás szőrű: [link]
marmagasságuk: nyilvánvalóan kisebb, mint 40 cm...
Az összes mozgásigénye: átlagos. Szeretnek mozogni, de nem túl igényesek, lakásban békésen elvannak.
Viszonyaik gazdájukkal: független, odaadó
gyerekekkel: jó
más kedvencekkel: kisebb állatokkal problémás lehet
idegenekkel/idegen kutyákkal: barátságos
tökéletes gazdi: nyugodt ember, aki szereti az önálló, kemény kis fickót + simaszőrűeknél bunda ápolását hajlandó eltűrni!
Szálkás szőrűek: bajszuk és szakálluk rendszeres tisztítást igényel!
Hosszú szőrek: bundájukat ápolni kell!
Független és kíváncsi, szeret ásni!
remélem segítettem! :)
utolsónak igaza van, és velünk is ez volt a szitu! Pont mi is spánielt szerettünk volna, kis barna szemű, "nyúzható", döncibünci arany színű szukát szerettünk volna, ehelyett lett egy kis vadállatka és juuuuuj :P (L) Imádjuk, és ő is minket.
Ha nem tetszik egy kutya sem, akkor se add fel! És tényleg jobb lenne menhelyre menni, de csak olyanba, ahol tiszta, megfelelő körülmények között vannak tartva a kutyák!!!
Köszi a válaszokat!
Az utolsó két válasz meggondolandó..........
Egyébként mutatnátok videókat a német juhászról és az uszkárról.
(Főként ismertető videók)
Te döntöd el, milyet szertnél.
Meglátod, és tudni fogod, hogy Ő kell neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!