Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Leendő kutyámat keresem?

Leendő kutyámat keresem?

Figyelt kérdés

Mint ahogy azt már sokan előttem én is a leendő kutyámat keresem. Nem tudom, hogy milyen szempontokat kell megadni, de van egy-két dolog, amit meg kéne említenem.

legalább 40 cm-es legyen

átlagos mozgásigényű

(közepes méretû kert+játék+1órás séta)

2011. okt. 11. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Bernathegyi ,Chow Chow , Nemet juhasz kutyak szerintem nagyon illenenek hozzad
2011. okt. 15. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Spániel Beagle Spicc Katalán pásztor King Charles spániel

Labrador retriever Pekingi palotakutya Közép schnauzer

Törpe schnauzer Közép uszkár Tibeti spániel

Törpe uszkár

Toy uszkár

2011. okt. 15. 15:31
 13/18 anonim válasza:

Óriás uszkár

[link]

(A Google képeinél találsz óriás uszkár képeket, de ott hülyén vannak vágva a szőreik, ugyanis ezeket a kutyákat gyakran viszik szépségversenyekre - nem csodálkozok, hiszen aranyosak és szépek is. Nem feltétlenül így kell vágni a szőrét!!)

igaz, hogy nagy a mozgásigénye, mert nagyon szeret rohangálni, de szerintem az 1 órás séta is elég, főleg, ha kertben van (szerintem).

"Első-kutyás gazdák számára ajánlott, különösen allergiások számára. "

marmagasság:37,5-38,5 cm

szőrzet: nagyon sűrű és dús. Nem vedlik.

odaadó, engedelmes, gyerekekkel/idegenekkel/más kedvencekkel/idegen kutyákkal: jó, barátságos

Fontos, hogy fésülgesd!

Tibeti terrier

[link]

Marmagasság: 36-41 cm

Dús, finom fedőszőr, gyapjas alszőrzet

Éber, hangos, védelmező

Odaadó, hűséges, gyerekekkel/más kedvencekkel: jó, ha együtt nevelkedtek. Idegenekkel tartozkodó, kimért, idegen kutyákkal: elfogadható, ha megfelelően nevelték

Túl sokat ugathat.

Szőrét naponta ápolni kell, szeme körüli szőrt össze kell fogni vagy le kell nyírni, hogy tisztán láthasson.

Tökéeltes gazdi: tapasztalt, erős akaratú, aktív.

Mozgásigény: átlagos, fürge & energikus kutyi.

Sussex spániel

[link]

Marmagasság: 38-41 cm

Dús, sima szőrzet. Fülei: lágy, hullámos szőrű.

kedves, módszeres, kiegyensúlyozott, határozott.

Közepes mozgásigény.

Tökéletes Gazdi: kiegyensúlyozott, türelmes, szereti a hosszú, békés sétákat

Mozgásigény: közepes. Szereti a hosszú sétákat (ami 1 óra sztem elég is), kitartó.

Hosszú szőrű fülei ápolást igényelnek, lecsüngő alsó szemhéja érzékeny a fertőzésre.

Vizsonya gazdájával: odaadó, gyengéd. Gyerekekkel, más kedvencekkel, idegenekkel: jó. Idegen kutyákkal barátságos, ha megfelelően nevelték.

Tacskók (akármilyen)

sima szőrű: [link]

hosszú szőrű: [link]

szálkás szőrű (másik neve: drótszőrű): [link]

törpe, hosszú szőrű: [link]

törpe, sima szőrű: [link]

törpe, szálkás szőrű: [link]

marmagasságuk: nyilvánvalóan kisebb, mint 40 cm...

Az összes mozgásigénye: átlagos. Szeretnek mozogni, de nem túl igényesek, lakásban békésen elvannak.

Viszonyaik gazdájukkal: független, odaadó

gyerekekkel: jó

más kedvencekkel: kisebb állatokkal problémás lehet

idegenekkel/idegen kutyákkal: barátságos

tökéletes gazdi: nyugodt ember, aki szereti az önálló, kemény kis fickót + simaszőrűeknél bunda ápolását hajlandó eltűrni!

Szálkás szőrűek: bajszuk és szakálluk rendszeres tisztítást igényel!

Hosszú szőrek: bundájukat ápolni kell!

Független és kíváncsi, szeret ásni!

remélem segítettem! :)

2011. okt. 15. 16:59
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezek mind nem fontosak, szerintem! Lényeg hogy össze illő páros legyetek. Ez nem magasságon és mozgás igényen fog eldőlni! Túlságosan kiszámolod. Lazíts. Nekem is volt egy olyan hogy én csak fajta tiszta cocker spánielt szeretnék arany barna színnel és szuka legyen! Aztán körbe mentünk az állatmenhelyen és ez mind megszűnt. Megszűntek az igényeim. Csak egy számított, a "varázs" hogy azt mondjam ő kell. És megtaláltam, egy koszos kis, kócos, de élettel teli, boldog kutyába! Szerintem ha igazán vágysz egy társra ezek mind nem számítanak. :) De sok sikert! :D
2011. okt. 15. 17:07
 15/18 anonim válasza:

utolsónak igaza van, és velünk is ez volt a szitu! Pont mi is spánielt szerettünk volna, kis barna szemű, "nyúzható", döncibünci arany színű szukát szerettünk volna, ehelyett lett egy kis vadállatka és juuuuuj :P (L) Imádjuk, és ő is minket.

Ha nem tetszik egy kutya sem, akkor se add fel! És tényleg jobb lenne menhelyre menni, de csak olyanba, ahol tiszta, megfelelő körülmények között vannak tartva a kutyák!!!

2011. okt. 15. 17:24
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az utolsó két válasz meggondolandó..........

Egyébként mutatnátok videókat a német juhászról és az uszkárról.

(Főként ismertető videók)

2011. okt. 15. 19:28
 17/18 szöcske005 ***** válasza:

Te döntöd el, milyet szertnél.

Meglátod, és tudni fogod, hogy Ő kell neked.

2011. okt. 15. 21:39
 18/18 anonim ***** válasza:
2011. okt. 25. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!