Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondanátok olyan kutyafajtát,...

Mondanátok olyan kutyafajtát, ami nagyon családbarát, és nagyon nagyon szereti mind a gyerekeket, mind az egész családot?

Figyelt kérdés

Minél kisebb termetű, annál jobb, mert a kertünk nem túl nagy, így sajnos egy nagyobb testű kutyának nem biztos, hogy ideális lenne.

Férjemmel még csak ketten vagyunk, de a közeljövőben érkeznek az ikreink, és szeretnénk egy olyan kutyust, aki majd a gyerekeinket soha nem fogja bántani, szeretni fogja (még mikor kis tipegő, akkor is). tehát egy biztonságos családbarát kutyát szeretnénk, és természetesen tenyésztőtől.

Nagyon nagy szükségem van a segítségetekre, mert tanácstalan vagyok e téren. Köszönöm kedvességeteket!

2011. okt. 11. 20:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
21:23 Te tudsz valamit :) Sajnos sok olyan labradorba futottam bele, amelyik kölyöknek túltett mindenen :P Felnőttnek már más, de persze vakvezetőnek sem jó mindegyik sajnos. Lehet azért vagyok egy kicsit negatívabb ezzel a fajtával, mert divatkutyaként romlott a minőségük. És azt sem értem miért a fehér tarka spánielek a nyugodtabbak. Valaki ezt is megválaszolhatná :D
2011. okt. 11. 21:32
 22/31 anonim válasza:
Berni pásztort tudom ajánlani. Ha mindenképp kisebbet akarsz, akkor tacskó vagy cocker spániel. A cockerok nagyon helyesek, kedvesek, játékosak. Ha lesz idő vele foglalkozni rendesen, akkor tökéletes választás lehet :) Nekünk is volt, nagyon szerette mindenki.
2011. okt. 11. 21:33
 23/31 anonim ***** válasza:
51%
Törpe schnauzer: kedves, játékos, erősen ragaszkodik a családjához. "Öleb méret", de nincs meg benne az a fajta feltűnősködés, hisztérika, mint a többi talajcirkálóban. Méretéből adódóan játék közben sem tudja felborítani a kisgyereket. Rendkívül türelmes(van kisgyermek a családban és húzzák-nyúzzák sem reagál) és jól nevelhető.
2011. okt. 11. 22:09
 24/31 A kérdező kommentje:
A cocker spániel kutyusok is borzasztó édesek, és imádnivalóak. Viszont azt olvastam, hogy nem nagyon tűrik a gyerekek nyúzását, és sokszor akaratosak.
2011. okt. 11. 22:41
 25/31 A kérdező kommentje:
Egyébként, köszönöm, hogy írtátok, hogy nem szabad magukra hagyni 5 percre sem a gyereket a kutyával. Azt gondoltam volna, hogy ilyen rövid ideig nem lehet gond, de most, hogy írtátok..jobban belegondoltam és... Igazatok van! Egyébként, hány éves gyerkőcöt lehet magára hagyni kutyával?
2011. okt. 11. 22:43
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Vizsla!

Teljesen család barát(bár igaz néha hiperaktív) de neki mindene tényleg ti vagytok , kell vele fogalkozuni persze és sok mozgás kell neki de nagyon hűséges annyira tud örülni ha nem is játszol vele meg semmi csak ott vagy vele :)

2011. okt. 12. 06:21
 27/31 Hovarju ***** válasza:

Kedves kérdező !

Én ajánlottam korábban, hogy várd meg míg a gyerekek 2-3 évesek lesznek, vagy felnőtt kutyát válassz.

Az jutott eszembe, hogy segíthet a választásban az is , ha ellátogatsz néhány kutyakiállításra (akár már a gyerekekkel együtt is ). ott nagyon sok fajta kutyát láthatsz és a gazdák biztosan szívesen segítenek neked,elmondják az adott fajta rossz tulajdonságait is, és válaszolnak az esetleges kérdéseidre is.

2011. okt. 12. 14:53
 28/31 anonim ***** válasza:
Tényleg, menjetek el kiállításokra! Hozzánk is gyakran odajönnek kisgyerekek kutyát simogatni.
2011. okt. 12. 15:51
 29/31 anonim ***** válasza:

Én a springer spánielt ajánlanám.Gyerekkoromban volt 12 évig hűséges társam.

" Nagyon okos, ezért könnyű kiképezni, szófogadó. Sokan csaholósnak tartják, de nem ugat többet mint bármely más kutyatársa. Értelem sugárzik a szemeiből, néha ugyan megmakacsolja magát, de ez ritka, és jó kezekben nem fordul elő. Szeret a bozótokban cserkészni, a vízben úszkálni, és onnan apportírozni. Élénk, mozgékony kutya, nagyszerű társ."

2013. ápr. 4. 17:30
 30/31 anonim ***** válasza:
+ Jellemét tekintve rendkívül játékos, családszerető, és megfigyelhető nála az állandó, szűnni nem akaró farokcsóválás. Házőrzésre nem igazán alkalmas, mert az idegenekkel is barátságos, de jó jelző kutya. Egyáltalán nem agresszív.
2013. ápr. 4. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!