Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van állandó nyakörve a kutyádnak?

Van állandó nyakörve a kutyádnak?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre mostanában, hogy a kertben tartott kutyáknak mind van nyakörve, a lakásban tartottaknak meg alig.

A testvéremnek nagytestű kutyája van, és a testvérem nyakörvmániás, "hátha jól fog jönni" alapon mindíg van a kutyáján nyakörv, és szerinte "meztelen nyakörv nélkül". Egyébként a nyakörvet és pórázt nem használnak sétánál.

Nekem is van kutyám. Az enyémnek nincs nyakörve, (hámmal sétálunk, amit csak séta előtt adok rá). Szerintem felesleges, és szerintem zavarja is a kutyát.

Mindkét kutya lakásban van tartva.

A ti kutyátoknak van nyakörve? Csak szimpla nyakörv? Vagy biztonsági mütyür is van rajta? (biléta...stb)

2011. okt. 9. 09:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Újra én..

Amúgy azon én is sokszor elgondolkodom, hogy nem kéne-e állandóan rajta lenni.. Bármi lehet, hazajön a férjem, kiszökik a kutya stb. ki tudja hol állna meg, esetleg nyitva van-e a lépcsőházajtó stb.

2011. okt. 9. 11:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Mivel hosszú szőrű, kiállítási kutyám van, ezért nagyon nem lenne jó, ha a nyakörv kikoptatná a szőrét, így csak sétánál teszem fel rá. A másik kutyámon régebben állandóan rajta volt, de felesleges, mert mindkét kutya chipezett, kimenni nem tudnak a kertből.
2011. okt. 9. 11:23
 13/17 anonim ***** válasza:

Minek lenne? Szökni nem szöknek el, volt már olyan, hogy a szomszéd viccből kiengedte őket, de meg se moccantak, eszük ágában sem volt otthagyni minket, nem jött össze a poén :D

Igazából néha sétára se teszem rájuk, mivel hallgatnak rám, nem zavarja meg őket se kutya, se ló, se ember, se kisállat... Ha petárdáznak, mögém bújnak.

Biztos zavaró lehet, hogy állandóan becsípi a nyakörv a szőrüket, fennakadhatnak valamin, fekvéskor odanyomódik, átnedvesedik akkor büdös és hideg, stb. Inkább a pszichikai nyakörvre szavazok :)

2011. okt. 9. 12:15
 14/17 anonim ***** válasza:
3 kutyám van. Nyakörvet csak sétánál teszem a két kutyámra, a harmadiknak pedig retriever póráza van (labrador)
2011. okt. 9. 14:34
 15/17 anonim válasza:

Nekünk német juhász kutyánk van,és csak póráznál rakjuk rá a nyakörvet,és persze a pórázt,nem tud kiszökni a kertből,van benne chip,illetve a bolhaellenes nyakörvén van a bilétája.:D

12/L

2011. okt. 9. 15:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Csak sétánál van a kutyáimon nyakörv, mégpedig azért, nehogy felakadjanak valamiben a nyakörvvel.
2011. okt. 9. 22:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Hosszúszőrű kerti kutyám van. Nyakörvet csak a sétához teszek rá, az a séta jele. De nem arra csatolom a pórázt, hanem egy egysoros láncot vetek át a nyakán (nem fojtón), mert az károsítja a legkevésbé a szőrét. Amikor sötétben sétálunk, akkor meg hámot adok rá, mert azon tudom rögzíteni a villogót, hogy látszódjon a kutya, meg fényvisszaverő is van a hámon. Otthon nincs rajta a nyakörv, mert felesleges. Elszökni biztosan nem fog.
2011. okt. 9. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!