Melyik kutyafajtát ajánlanád?
20:14 vagyok megint. Igen, a staffordshire terrier talán tényleg nem a legalkalmasabb ÖV-re. Amelyiket én láttam, az is inkább zsákmányos volt.
Ha a beauceron mellett döntesz, kennelt tudok ajánlani: [link]
Nagyon szépen dolgoznak a kutyái, nagyon jók ÖV-n.
Egyébként a cane corso és az argentin dog nem feltétlenül nagyobb, mint egy beauceron.
Angol mosómedvekopó
Border collie
Broholmer
dalmata
Fáraókutya
Hovawart
Kék pettyes mosómedvekopó
Tervueren
Megint én vagyok, 19.18.
Én három argentin dogot ismerek.
Egy szukát, ő tényleg mindenkit imád, idegenekre is ráugrál örömében. Egyébként abszolút nem dominál, minden kutyával jól kijön.
Egy kant, aki nem szereti a kutyák társaságát, ő sétánál inkább az emberekkel van, a kutyákkal néha fut 1-2 kört, de az is ritka. Több kutyával van együtt tartva, velük semmi baj nincs, nem verekednek. Az embereket szereti, mindig jön simogatásért.
És még egy kant ismerek, ő tényleg domináns más kutyákkal, de nagyon nagyokat szokott játszani a többivel. Kutyasuli óta nem verekszik. Az emberek pedig teljesen hidegen hagyják, a gazdáihoz bújik, de az idegenekkel nem csinál semmit. Engem már régóta ismer, szinte minden nap találkozunk, néha hagyja, hogy simogassam.
Jó kutyák nagyon. ÖV-zni sajnos nem sokat láttam még.
A Beauceron mégsem tetszik?
Én a dobermannt ajánlom, jó kezekben nagyon gyorsan és könnyen tanul, a munkája nagyon kemény. És mivel nem szaporítótól akarsz kutyát, a tenyésztőjétől is a legjobb alapokat fogja megkapni.
Imádja a gazdáját, nagyon jól el van lakásban (igaz mi kertes házban lakunk, 6 dobink van, szabadon mászkálnak ki-be a házba, többet vannak bennt, mint kint:-))
Ami ellene szól,1. hogy egygazdás, nem németjuhász, hogy bárkinek, bármit megcsinál.
2. Fázós, nagyon tudnak fázni, bár ha mozog akkor nem, de télen egy percre, megállsz vele, remegésbe kezd.
3. Sose felejt volt egy 4 hónapos kicsink egyszer egy németjuhász neki ment, azóta a németjuhászra emlékeztető kutyákat nem szereti. Volt olyan is amelyiknek egy emberrel volt rossz élménye, mai napig, ha jönn hozzánk az a srác meg kell fogni amég beengedjük, utánna persze kezelhető, de látszik a pofáján, hogy utálja.
Én is pont azért szeretem , mert egygazdás, de sok ember pl. ezért nem szereti.
Én nem tartom ugatósnak, a lakásban egyáltaln nem ugatnak, szószerint egy hangjuk sincs bent. Kint is csak, ha lovaskocsi vagy kutya megy az utcán, amúgy más nem érdekli őket,ha emberek mennek csak figyelnek és ha közel jönnek a kapuhoz csak akkor ugatnak. Szerintem ha szocializálva vannak és sokat foglalkozol vele akkor nem fog unalmában ugatni.
Én igazán jó magyar munka kennelt konkrétan nem ismerek(én sem ott élek:(), inkább olyat akinek a munka és a küllem is fontos, nekünk a semperfidelis kennelből vannak kutyáink (2), ők nagyon jók munkára. És nagyon sokat segítenek bármiben...
Sok szerencsét, bármilyen fajtájú kutyád is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!