Kinti kutyából benti kutya? Lehetséges?
Nálam többnyire séta után mennek a kutyák a kádba. Jó időben bemennek a nádasba, télen meg azért mert felvan sózva a járda és csípi a lábukat. Ha valamiért megússzuk egész tisztán, akkor csak megtörlöm a lábukat. De nálam ágyban alszanak, ha neked nem megy be a szobába felesleges mindig bepakolni a kádba.
Tányér alá tehetsz vagy egy tányér alátétet vagy pvc terítőből kivághatsz egy darabot stb. Én mondjuk semmit nem teszek már a tányér alá, egyszerűbb a követ felmosnom.
Pelenka nem tudom mennyire válik be. Mindig csak kistestű kutyáknál láttam. Én mondjuk sose próbáltam, 2 közép termetű(ivartalanított) kannál szerintem menne mindenre a pisi, ahogy emelgetik a lábukat csak a pelusra nem.
Nem biztos,h elvégzi a dolgát a pelusra. A kutyák nem szeretnek (általában) a helyükre piszkítani. És általában az egész lakást a saját helyüknek tekintik. Azonban a muszáj nagy úr, főleg ha fiziológiás szükségletről van szó. Esetleg barátkozz össze a házban egy idősebb, nyugdíjas emberrel, hátha Ő ráérne levinni délben is az ebet. Vagy ha van egy diák, ő is segíthet. Akár egy kis pénzkereset fejében is.
Mi varrtunk a kutyáknak esőkabátot. Így sokkal kevesebb sár ragad a szőrükre, könnyebben tisztán tarthatók ilyenkor. Kisebb sárosodás, koszosodás esetén elég egy törölközővel áttörölni, és nem viszi be a koszt.Vagy ha a párod nem akarja a kutyát a kádban látni, akkor egy vödörben is meg lehet mosni a lábát langyos vízben, nem kell hozzá sampon sem, elég a tiszta víz.
Viszont mielőtt véglegesen beköltözne hozzátok, érdemes lenne elvinni egy kozmetikába egy alapos fürdetésre, a párod is biztos szívesebben látná az illatos kutyát. :D
Egyébként meg 3havonta ajánlott fürdetni.
Nah, látom sok hasznos tanáccsal látnak el a válaszolók, ehhez már nem is tudok mit hozzáfűzni!
Nem lesz itt gond!:D
Az én kutyám is öreg korára került panelba. 15kg, lépcsőzni nem tud a 3. em.-ig. Így vagy ölben visszük, vagy a táskájában, amit neki csináltunk. Nem számítottunk rá, de nagyon szeret a panelban lenni. Szerintem ez a kora miatt van. Közel van hozzánk, nem zavarják a kinti hangok:-)
Mi sokat levisszük, 2-4 óránként. Vagy ahogy igényli. Azt is tudni kell, h a kutya öreg korára egyre kevésbé tudja visszatartani a dolgait. De amíg jelez, h vigyük le, addig nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!