Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idősen ivartalanítassam...

Mennyi idősen ivartalanítassam a szuka kutyámat?

Figyelt kérdés

Szuka kutyám van,12 hetes.A múlthéten kaptam ajándékba.

Mikor kell pontosan ivartalaníttatnom?Tudom,hogy van korai meg késői ivartalanítás,de melyik a legjobb időpont erre?

2011. okt. 5. 19:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:12 - vagyok.

Megkérdeztem még egy állatorvost, valószínűleg az ő klinikájára fogjuk majd vinni ivartalanítani. Azt mondta, hogy ha nem nagy baj akkor várjuk meg vele az első tüzelést. Utána is csak a petefészkét fogja eltávolítani. Hiszek neki, úgyhogy részemről ez lesz.

2011. okt. 7. 14:41
 12/15 Akiteki ***** válasza:
Miért jó az az orvosnak, hogy a fele cuccot benn hagyja? Gyakorlatilag ott marad egy nem működő szerve. Valóban kisebb a kockázat a méhgyulladásra, de ez a módszer másra nem jó, csak hogy spórol az orvos a műtéten egy rakás cérnát.
2011. okt. 7. 19:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy még az első tüzelés előtt kell. Minél fiatalabb annál könnyebben túlteszi magát a dolgon.

Pláne, hogyha a legmodernebb módszerrel csinálják a műtétet: laparoszkópos ivartalanítás ( több helyen csinálják már Magyarországon. Itt egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=frf3l14b4N8&feature=youtube_g.. )

2011. okt. 11. 00:42
 14/15 anonim ***** válasza:

"Mire jó az orvosnak, hogy benne hagyja a fele cuccot" "Ezzel kockáztatjuk a méhgyulladást", "Várjuk meg az első tüzelést" dolgokat megkérdeztem a mi állatorvosunktól:

Csak úgy mondom az Állatorvosi Egyetem szülészet tanára:

A méhgyulladás azért jön létre mert a méhnek megváltozik a szerkezete amiatt, hogy a petefészekben a hormonok termelődnek és ezek hatnak a méhre.

Ebből következik, hogy a petefészek eltávolításával nullára csökken a kockázata a petefészek gyulladásának és az ivarzásnak, ill. vemhesülésnek is.

A méhet az elavult szemlélet szerint ki kell venni.

Ezt az igét azok hirdetik, akik nem képesek rendesen megcsinálni egy ilyen műtétet, emiatt bennehagyják a petefészek egy részét, ami tovább termeli a hormont, össze-vissza kaszabolnak és kötnek le dolgokat (mellesleg ezért is jó az endoszkópos módszer mert ott látják is pontosan hogy mit csinálnak)

Az inaktív méhnek is funkciója van. Az nem véletlenül van ott, statikai szerepe van (na ez az én asztalom, úgyhogy a statikában hiszek!) tehát azt kivenni nagy marhaság és vizeletszivárogtató lesz a kutya ha nincs szerencséd (tehát folyik a pisi ha kell, ha nem)

A mikorra meg azt mondták, hogy volt valami amerikai statisztika, ahol megmutatták, hogy már az első tüzelés előtt kell ivartalanítani a kutyát, mert különben később tuti hogy daganatos lesz

Ennyi

És ezt az Egyetem tanára mondta, nem valami egyszer valaha elvégeztem aztán azóta sem tanultam semmit fazon...

2013. márc. 24. 14:35
 15/15 anonim ***** válasza:

...ja az meg, hogy spórol az endoszkópos módszerrel, azt nem tudom hogy hogyan számolnak állatorvosék, de én a saját munkámban azt tudom, hogy ha drága műszereket használok fel a egy munka elvégzéséhez, akkor maga a munka is jóval drágább kell legyen, mivel soha nem tudok új gépet venni, ha az tönkre megy.

Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen endoszkóp, de tuti hogy több tízmillió forint... Úgyhogy csak örülhetünk, hogy pár tízezer forintért megcsinálják nekünk ezt a műtétet a "cérna spórolós" módszerrel...

Röhej: Nekem ha műteni kell valaha a hasamat, akkor tuti nem fogom az orvosoknak mondani, hogy nemá, hogy majd azzal az endoszkóppal műtsenek (azzal a többtízmilliós géppel 1 cm-es lyukakon), méghogy rajtam akarnak cérnát spórolni... hehehe vágjanak fel inkább álltólseggig...

2013. márc. 24. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!