Mennyi idősen ivartalanítassam a szuka kutyámat?
Szuka kutyám van,12 hetes.A múlthéten kaptam ajándékba.
Mikor kell pontosan ivartalaníttatnom?Tudom,hogy van korai meg késői ivartalanítás,de melyik a legjobb időpont erre?
Az elsö tüzeles elött a korai, az elsö utan es a masokdik között a pont jo korszak, az az utani 2-4 eves kora utan mar a kesöi ivartalanitas.
Ird be a google-be hogy korai ivartalanitas, meg hogy ivartalanitas szuka, olvass kicsit utana, es dönts belatasod szerint.
En amugy az elsö tüzeles utani ivtalanitas parti vagyok, mert csak kell a nemi es testi eres. Nem hiaba az az elsö. Olyan mint a lanyoknal az elsö menses. Kicsit komolyodnak.
Tehát akkor 4 hét múlva vihetem is őt ivartalaníttatni?Mert akkor a legkissebb az elhízás és az altatás kockázata!
Köszönöm a válaszokat!
Amikor jónak látod.
Sokan javasolják, hogy minél hamarabb, ivarérés előtt, de sokan meg szeretik kivárni az első tüzelést. Lehet, hogy hülyeség, de szerintem az ivarérés kell hozzá, hogy a "személyisége beérjen" Ezt nem tudom jobban megfogalmazni.
A mostani kutyámat a 4. tüzelése után műttettem meg. Ma már nem várnék ilyen sokat vele. Ettől függetlenül meg lehet, hogy a következő kutyámat már én is ivarérés előtt fogom műttetni.
Erre nincs tuti recept. De szerintem egyikkel sem lehet nagyot bukni, a lényeg, hogy megműttesd, 2 éves kora előtt mindenképp.
Örülök, hogy felelősségteljes gazdi vagy:)
Hjajj..kicsit megzavarodtam..Mindenhol mást írnak,kerestem neten ezzel kapcsolatos írásokat.
Akkor várjam meg az első tüzelést inkább és utána ivartalaníttatás?
Nem akarom,hogy bármi baja legyen és ezért nem tudom eldönteni,mikor volna a legjobb.
Utolsó vagyok.
Az én kutyámat úgy ivartalanították (mint utóbb megtudtam) hogy csak a petefészkeit távolították el, és a méhét bent hagyták. Nagyon kiakadtam, hiszen pont a gennyes méhgyulladástól tartok, és hát ugye pont a méhét nem vették ki... De több orvossal is beszéltem, és azt mondták, hogy mivel a petefészkeit kivették (és a hormont ezek termelik) így a gyulladás esélye a későbbiekben 0,01%, hiszen a hormontermelődés miatt alakulhat ki ez a betegség.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért szokták javasolni az első tüzelés előtti ivartalanítást, hogy a kutya szervezetében egyáltalán ne induljon be a hormontermelődés, ezzel is kizárva a betegségeket.
De én még nem találkoztam olyannal, hogy ennyire fiatal kutya méhgyulladást kapjon. Vagy a méhe elrákosodjon, mert ugye ez a másik viszonylag gyakori probléma.
Én azt mondom egy tüzelést meg lehet várni, mert az ivaréréssel a kutyában sok változás megy végbe.
De nagy hibát egyikkel sem tudsz elkövetni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!