Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S! Nem érhető el egy...

S. O. S! Nem érhető el egy orvos sem?!

Figyelt kérdés

Alig akart vacsorázni a kiskutyám (4 hónapos), de végül csak megette a vacsi egy részét, én pedig nem erőltettem. Vacsi után megfigyeltem, hogy iszonyatosan dudorodik a hasa, egy nagy hordó lett a kutya a kajától - pedig előtte nem volt az, normálisan nézett ki. Kiderült, mikor pár perccel később párom hazajött, hogy nemsokkal vacsora előtt valamilyen úton módon hozzáfért a gondosan elzárt kajához (nem értjük, hogy történhetett, valószínűleg valamikor beosonhatott párom mellett, vagy nem tudom...), amiben derékig lógott és zabálta (de ő erről a reggel elromlott telefonom miatt nem tudott értesíteni). Szegény pici hányt (előtte nyüsszögött szegénykém fél percig), azóta megkönnyebbült, de még mindig borzalmasan néz ki, és kemény is a hasa, de most már kezd puhulni neki nagyon lassan (szerintem).

A dokink elérhetetlen, illetve a környék összes orvosát próbáltam hívni sikertelenül. Vagy nem veszik fel, vagy ki vannak kapcsolva.

Mivel nem tudom mit tegyek, ezért a kutya mellett vagyok és igyekszem nyugodt lenni, ő pedig egyébként jó kedélyű, csak iszonyatosan néz ki, meg néha rájön, nyüsszög párat, és akkor kihány egy kis adag ételt. (Ez az elmúlt 3 órában 2x fordult elő, és egyszer kakilt is, az rendben volt.

Egyébként csóvál, jól érzi magát, jön-megy, a kedve teljesen normális, hétköznapi, sőt most békésen szunyókál éppen, ahogy szokott.

Képtelen vagyok tovább várni, szóval a kérdésem az, hogy létezik valamilyen sürgősségi S.O.S. állatmentő telefonszám, valami, amit ilyen esetben fel tudok hívni, hogy valaki szakembert kihívhassak a kutyámhoz???Vagy ne aggódjak, rendbe fog jönni, csak elcsapta a gyomrát a zabálás miatt?

(Kérlek, ne gyertek a felelősségre vonós szöveggel, hogy jobban figyeljünk, stb., nagyon rosszul érzem magam, hogy nem érek el egy állatorvost sem, és hogy egy óvatlan pillanatban megtörtént a baj, talán ez épp elég büntetés számomra.. :'( )

2011. okt. 4. 22:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám is néha olyan mint egy hordó, aztán kakil egy akkorát, h egy medve megirigyelné (tacsi keverék). És le is megy a hasa. Nem kell túl aggódni a dolgot, csak kicsit sokat evett, de ahogy írtad a felesleget már kihányta, szóval majd szépen kiürül. Adj neki vizet! És hagyd pihenni, holnapra semmi baja nem lesz!
2011. okt. 4. 22:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm a linkeket! Bp-től 35 km-re lakunk, szóval elég érdekes, hogy a környező 5 km-en belül senkit nem érek el...
2011. okt. 4. 22:27
 13/19 A kérdező kommentje:
22:27 köszönöm neked is! Az én kutyámnál ez nem jellemző, és azért ijedtem meg nagyon, mert kőkemény lett a hasa is, feszült neki, és nem tudtam, hogy lehet-e ennyire kemény a hasa ettől, kezdő kutyatartó vagyok... :)
2011. okt. 4. 22:28
 14/19 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a "thumbs up" a gyors, segítőkész válaszért!

Hálásan köszönöm! (Örömmel tölt el, hogy itt ilyen összefogás van!)

Mindenkinek további szép estét!

2011. okt. 4. 22:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer (én hülye!) a földön ülve akartam kajálni, és letettem a parkettára a tányért. Megcsörrent a telefon, kimentem. Az 5 kilós kutyám kb. 7 perc alatt megette azt a milánói makaróni mennyiséget, ami 2 felnőtt ember adagja lett volna. Ne tudd meg... 2 napig a hátán feküdt, és akkorákat kakált, mint egy ló.

Ne aggódj, nem lesz baja. De holnap diétázzon mindenképp!

Illetve nézz utána az ügyeletek elérhetőségeinek, nem árt, ha kéznél vannak a számok:)

2011. okt. 4. 22:37
 16/19 A kérdező kommentje:

22:37! Köszönöm szépen! Az előbbi linkek (szomorú, a maok honlapján a rám vonatkozó link hibás, nem jön be....) alapján sikerült találnom elérhetőséget 0-24-es állatorvoshoz legrosszabb esetre, ide van készítve egy cetlire. :)

Szegény kedvenced akkor jól megszenvedte azt a milánóit! Most hogy mondod, lehet, hogy holnap bolognait készítek.. :)

A diéta jó ötlet, én arra gondoltam, hogy reggelit nem kap, és délben egy keveset már adok neki ebédre, aztán meglátjuk.. :) De akkor diéta mindenképp!! :) Ment neked is a "thumbs up"! :)

2011. okt. 4. 22:42
 17/19 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem holnap ne adj neki még kaját,nem lesz baja és amúgy is 1héten 1szer nem kell őket etetni,még pihentetsd nehogy megint elrontsa a gyomrát:)
2011. okt. 5. 00:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne felejtsük el, hogy kölyök kutyáról van szó, neki még nem szabad heti egy koplaló napot tartani. Ma már nyugodtan adj neki vacsorát.
2011. okt. 5. 08:57
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Hogy van a kis hordóhasú? :D
2011. okt. 5. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!