Hogy tudnám a kutyám emberektől való félelmét oldani?
az előbb leírtakkal pontosan a félelmet erősítenéd benne.
A kutya nem ismeri a nyugtatgatás fogalmát. neki ez dicséret amit úgy értelmez hogy jön az idegen, én félek, a gazdi megdicsér, tehát jól csináltam...ergo minél jobban félek annál inkább dicsérgetni fog....és lám milyen igaza van!
belesimogatod a hibás viselkedési formát.
Attól függően hol laksz látogass el egy rehabilitációs foglakozásra budapesten kecsekméten vagy miskolcon, vagy keress fel egy szakembert aki ezzel foglalkozik .
meg lehet oldani a problémát, nem is olyan nagyon bonyolult, de ne házilag csináld otthon, mert az már egyszer nem jött be. Az első lépés belátni, hogy te rontottad el, a második lépés elhatározni hogy ki tudod és ki akarod ezt javítani! Ám ehhez segítség kell!
előző voltam:
jelen esetben nem te rontottad el - mert mint látom befogadtad - de még jobban belesimogatod, ha nem vigyázol.
Szia! Nem csodálom,hogy szegénykém fél:(
Próbáld meg,hogy "idegenek" mellett mész el vele séta közben, Ők meg simizzék meg, meg adjanak neki jutifalatot. Így valószínűleg oldódni fog, de nem kell sietni, csak a saját ütemében. Ha nagyon fél, akkor beszélj hozzá, de ne éritse meg senki rajtad kívül,mert mégjobban megijedhet. Egy idő után rá fog jönni, hogy nem kell félnie idegenektől sem.
nézz be de:
cerberoskutyaiskola.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!