Boxot használhatok kutyaháznak?
A box az egy kb. 3mm vastag műanyagdarab... Ennyi erővel lehetnének a jeges fűben is...
Inkább csináltassatok egy jól szigetelt fa kutyaházat... Nem nagy dolog, egy valamire való férfi pár óra alatt megcsinálja.
vaterán már vehetsz új, szigetelt kutyaházat, a kutyának megfelelő méretben és egyáltalán nem drágák.
Box az tönkre is megy, és kuva hideg...
Szia!:)
A fűtés szerintem nem olyan jó, bár attól függ, milyen fajta kutyáról van szó!
Az ember is könnyebben megfázik, ha átmelegedve leveszi kint a pulcsiját... - kb. ugyanez történne a kutyákkal.
nno.:)
én is OSB párti vagyok, viszont az én édes apukám finoman szólva nem egy ezermester, szóval ha Nálatok is hasonló akadály áll a tökéletes kutyaház megépítésének útjában, javaslom az én egyszerűsített verziómat:
veszel egy raklapot, és elegendő mennyiségű OSB-t. (ezt majd kiszámolod.)
ezt kockaként ráerősíted a raklapra (én a tetőszerkezetet külön csináltam meg, hogy kisebb legyen belül a hely - tehát könnyebben befűthető...:))
belülre minden oldalra tettem erősítőt tetőlécből - ez az esetleges réseket is jól befedte, kivágtam az ajtót, és kész.
ami nem OSB - pl. a raklap, azt érdemes beereszteni gombaölővel és lenolajjal, utána zománcfestékkel jó vastagon bekenni! (száradási időket figyelembe véve persze!) ettől sokkal időtállóbb lesz.
a tetőszerkezetet szintén tetőlécekből és OSB-ből raktam össze, erre pedig nem jut eszembe milyen cserép-szerű lapokat tettem...
nálunk a tüzépen is lehet kapni...
és a hőszigetelés:
a nagy trükk ott van, hogy én alulra polifómot szögeltem, ez a legjobb hővisszasugárzó.
ha van rá keret, oldalra is tehettek ilyet, vay régi pulcsikat, rongyokat...
+ én szilikon tömítővel (praktikerben, gazdaboltban stb lehet kapni) a biztonság kedvéért még benyomtam az oldalakat, hogy mindenféle rést kizárjak...)
Ebben az egészben az egyetlen szívás az OSB-k méretre vágása volt, 21 éves lány létemre én flexeztem.:D
viszont ha nincs otthon flex (sikító), akkor érdemes a fatelepen megcsináltatni ezt, mert OSB+fűrész = esélytelen lehetetlenség.:D
Remélem, segítettem a dolog gyakorlatias részében valamicskét!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!