Kiállítási collien is használhatok furminatort?
Nekem is collie kutyám van, ős is rendelkezik tk-vel, kiállításokra is elviszem.
Én nem használom rajta. Egyszer használtam rajta az előírásnak megfelelően, de annyira tönkre tette a szőrét, hogy ki is kellett 2 kiállítást hagyni.
Hetente egyszer bőven elég, ha jól átkeféled, fésülöd a bundát. Fürdetni elég félévente (max), ha nem lesz olyan koszos, hogy le kéne mosni. Én félévente szoktam átfürdetni. Viszont mivel évente többször elviszem kiállításra, minden kiállítás előtt nem fürdetek, csak a két alkalommal, amit írtam. Kiállítások előtt száraz sampont használok. Ilyenkor a kiállítás előtt egy nappal használom a száraz sampont, tehát nem kell fürdetni, és jól kikefélem. Meg a ring előtt szokom még gyorsan átkefélni, és kész. Ha netán még a kiállítás előtt este egy picit bekoszolódna a bunda valahol, akkor jó minőségű hintőporral ott ki lehet a bundit tisztítani. Meg a hintőpor egy kicsit felturbózza a szőrt. De én legtöbbször a Héry kondícionálókat használom. Kiállításon a ring előtt, kondícionáló sprével befújom a kutyát egy kicsit, és gyorsan átkefélem a bundát. Nem kell nagy dobra verni a dolgokat.
Csak arra kérlek, hogy ne fürdessd meg havonta vagy sűrűbben, hanem csak évente kétszer, mert a sok fürdés a szőrminőség kárára megy akármilyen drága sampont is használsz! Ha koszos a kutyus, akkoe inkább száraz sampont használj, az nem teszi tönkre a szőrt. Meg a fésülés is heti egy alkalom legyen, de az alapos legyen. A sok fésülgetés is a szőr kárára megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!