Fedeztetést csak törzskönyvezett kutyánál szoktak kérni?
"A kan kutya terjeszti a herpesz vírus. De ez ellen van oltás. A szuka kaphatja el a kan nem egy szukától. Ha a szuka herpesz vírusos akkor a kölyköt is azok lesznek. De a kicsik infra lámpa latt vanak akkor a vírus elpusztul"
1. a kutyák egymástól kapják el, a kan a szukától és a szuka a kantól. (Akkor szerinted a kanoknak honnan van? Rájukszállt az erdőben?
2. igen lehet ellene oltani,de az oltás nem 100%-os
3. az infra egy esély, egy ynagyon kicsi esély. A herpeses kölykök 30%-a még a méhben elhal, 30%-a a születés után megfullad. 1-2% ami megmenthető gondozással.
az elején jöttek a normális válaszok és utána jött a sok nemnormális, akik szerint jaj hát ugyan már, legyen már kölyke, stb... stb...
kommentelő, könyörgöm, MIÉRT akarsz te almot, ajánlom NE LEGYEN, vidd el szépen ivartalanítani !!! (olvass csak nyugodtan utána, hogy mennyi betegségtől óvod meg ezzel, és mennyivel kezelhetőbb lesz, meg egy csomó előny még ;) )
és NEM ezzel nem fosztod meg a kutyásat semmitől, nem lesz kevesebb, hanem te fogsz felelős állattartóvá válni (mert jelenleg sajnos ezt nem mondhatod el magadról )
és ez egyik nagyokos fölöttem szóló: nem arról van szó hogy lenézik a nem tk-s kutyákat, és nem azért van annyi kutya a menhelyeken, hanem mert a sok tudatlan összevissza szaporít :@ nem kötelező törzskönyves kutyát venni, igaz, de ott vannak a menhelyek, lehet onnan menteni ám a kutyákat ;)
egy keverék kutyás
"Azért van sok kutya a menhelyeken mert az olyank mit ti nektek csak törzskönyves kell. "
nem, azért vannak a menhelyek tele kölykökkel/kutyákkal, mert minden idióta orrba-szájba elleti és fedezteti a kutyáját, ahelyett, hogy a tenyésztőkre hagynák
nekem 2 kutyám van az egyiket az utcáról szedtem össze, a másikat a párom mentette ki egy helyről, ahol verték
szüleim kutyái: egyik menhelyi, másik befogadott
ennek ellenére vagyis éppen EZÉRT, azt mondom, hogy ne szaporítson senki - első válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!