Kb. mennyibe kerül egy fajtatiszta, törzskönyvezett Labrador szuka kölyök?
70-120 között már kapsz normális helyről, szűrt szülőktől, szerződéssel.
Az h neked milyen alkati, jellemi, munkakészség preferenciád van, azt csak te tudhatod. Nézegess tenyésztői oldalakat, és amelyik szimpatikus, esetleg a kutyái megfognak, azokat látogasd meg és beszélgess vele. A lényeg h ne hamarkodd el a döntést!
(én csak azt tudom neked megmondani h én honnan hoznék labit, de az valószínű neked annyira nem feküdne, ráadásul kb 1000 euró körül vannak ott a kutyák)
Én ezt a kennelt ajánlanám nektek - igaz sárga kiskutya most nincs épp eladó, de szerintem többet nyom a latban, h milyen kutyát kapsz, és ebben a tenyésztőben maximálisan megbíznék, mert szívét lelkét beleteszi:
Illetve őket...bár róluk csak hallottam, személyesen nem ismerem:
De itt nézelődj még:
Akkor még érdemes áttanulmányozni ezt az oldalt - főleg a "retrieverekről" részt - rengeteg hasznos tanács van a vásárlásról, a kölyöknevelésről, választásról, egészségről stb:
itt körül tudsz nézni :)
én 3 hónapja vettem fajtiszta, zsemleszínù, kan kölyök labradort, 8 hetesen, tenyésztőktől, törzskönyv nélkül, 15 ezer forintért ( természetesen adtak volna törzskönyvet, de mi nem kértünk , mert nem akartunk a semmiért fizetni, mivel nem kiállítási, sem tenyészeti céllal vettük :)
9.45: olyan tenyésztő aki tényleg ért hozzá, szereti a fajtát és az érdekeit nézi tenyésztésnél, megcsináltatja az eü szűréseket az örökletes betegségekre, ad garanciát, annál nem opció a törzskönyv, hanem JÁR a kutyához.
(ezen kívül a labrador egy fajta, éppen ezért fajtatiszta a kutya, valamint ha már ilyen kutyád van, akor tudd h nem zsemle színű, hanem sárga... és gondolom, ha már semmilyen tenyésztési célotok nincs vele - miért is lenne egy ismeretelen eredetű kutyával?? - akkor minél korábban ivartalaníttatjátok?)
ma 09:55
Sajnos sok kutyás könyvben is zsemlének írják nem sárgának, ezért írtam én is úgy :S De jó tudni, hogy a becsületes színe sárga, erre is figyelni fogok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!