Kullancscsípés helye duzzadt és nedvedzik?
Sziasztok!
Ma 5 perccel azután h megnéztem vmi van a kutyusommal, újra lementem hozzá az udvarra és láttam h véres a füle tövénél. Megnéztem és kikapart 2 kullancsot amik egymás mellett voltak! És pár perc alatt az egyik helye nagyon megduzzadt és nedvedzeni kezdett. Jól kitöröltem a sebet nedves papírtörlőkendővel majd bekentem bepantennel. Már 2* lefertőtlenítettem, de néha megvakarja.
Most csak belekaphatott a körmével v vmi piszkot kapart bele v a kullancs okozhatja a tüneteit?
Nem bepanten kell, hanem a sebeket normálisan be kell jódozni! Méghozzá, ha lehet, hagyományos, csípős jóddal, még most sem késő, be kell kenni, és a vattát egy percig rászorítani.
Kis csomó lesz a helyén, a bőr alatt, ez oldódhat, de ott is maradhat.
Ha más tünet nincs megúszta a kutya.
Szia!
Huh most látom h bepantent írtam. ^^; Betadine-t tettem rá, és most ezzel a vattás módszerrel is megcsináltam. De ah látom kezd megnyugodni a hely,picit fáj a kutyusomnak mondjuk.
És mi okozhatta? Mert fura h pár perc alatt ilyen lett.
Ez egy allergiás reakció, a kullancs nyálára, meg a jód által elölt baktériumokra.
Ha nem bepanten volt, nem lesz baj, betadine is jó(d).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!