Ajánlanátok kutyát nekünk?
Van már kiszemelt de kíváncsi vagyok ti mit ajánlotok!
Segítek szűkíteni a kört!
Amilyen lehetőleg legyen és a feltételek:
-aránylag kicsi lakás(másfél szoba)
-kistestű legyen (max 5-6 kg)
-séta 1 órával naponta érje be HA nincs több idő
-csendes legyen
-kicsi gyerekkel jól kijöjjön,állatokkal nem fontos
-szőre hossza mindegy,könnyen ápolható legyen és ne hulljon nagyon vagy egyáltalán
-tanulékony
-engedelmes
-kis mozgásigényű
-lehetőleg ne egygazdás,viszont idegenekkel ne barátkozzon
-ne legyen jellemző fajtabetegsége
Mi fiatal pár vagyunk ahova hamarosan baba érkezik!Később megírom a mi választottainkat!:)
Köszönöm előre is a válaszokat!
ma 13:38
Ja,azert probalok itt neked segiteni mar a negyedik hozzaszolasommal.Csak egy ido utan elfogy a turelem,amikor azt latom,hogy nem ertesz hozza,de minden kene,nincsenek meg a feltetelek,de ez is,az is,stb.
Pont azert irogatok ide,hogy fogd fel,kutyat bevallalni felelosseg,es nem biztos,hogy a gyerek mellett lesz erre idod,mert nem csak addig,hanem az utan is nevelni kell,elethosszig.
Szoval minekutana latom,hogy az elvarasok az egekben,hozzaertes meg nyista,amit ajanlanak nem jo olyan baromsagok miatt,mert nem tetszik a feher szin,megis mit irjon az ember?
Utolsó köszi a választ!Megnézek egy menhelyet mindenképp!:)
De én úgy gondolom az a 100as egy kissé túlzás!Hallottam már kennel árakról (nagytestű kutyák) és azért szinte töredéke volt az ár!pedig törzskönyves,bejegyzett kennelről beszélek!Kutya függő majd meglátjuk!:)Még egyszer köszönöm hogy válaszoltál!:)
Azért érdekes ám ez!Gyereket mindenki tud nevelni,de a KUTYA....most ne haragudj meg de gyereket nevelni egy fokkal szerintem nehezebb mint egy kutyát!Én értem hogy írtam egy pár kikötést de nem írtam hogy ez mind egy kutyába benne kell hogy legyen!Csak azért próbáljon meg ilyen lenni,de bocsi ha elveszel a sorokba a lényeg meg nem esik le!Attól mert nem vagyok túl 200 kutya felnevelésén még lehet elképzelésem hogy milyet szeretnék és nem hiszem hogy akkora dolgokat írtam!Ha meg nincs türelmed válaszolni...hát ne tedd!Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki így kezdi!Ezért írtam hogy tanácsokkal segítsetek!De azt nem viselem el ha egyből az osztás megy!
Egyébként ha érdekel a teszt eredménye: tacsi,king charles spániel,boston terrier,yorki,bichon,westi,japán chin stb stb
Igen pl a tacskó fanatikus ásó,a westi zsémbes,a spániel pörög...mindegyikben van "rossz" tulajdonság de ettől függetlenül kb megfelel az írtak alapján.....
Lehet várnotok kellene a kutyavállalással, ha babát vártok. Van egy olyan "ökölszabály", hogy 3-4 éves alatti kutya mellé gyereket, vagy 3-4 éves alatti gyerek mellé kutyát vállalni nem túl szerencsés. Tehát valamelyik múljon el 3 éves mielőtt vállaljátok a másikat. Esetetekben nyilvánvaló, hogy ha megjön a pici, akkor Ő úgyis prioritást élvez és a kutyára lehet, hogy egy csepp időtök sem marad.
"Gyereket mindenki tud nevelni,de a KUTYA..."
Én a gyerekvállalást is bizonyos feltételekhez kötném, de ez már egy másik téma...
Értem!Hát köszönöm szépen a segítőkész(!!) válaszokat!
Természetesen átrágjuk még egy párszor,hisz nem akarunk fejjel menni a falnak!Persze ez sem volt kikötés hogy most azonnal kell,szóval ebben hallgatok rátok és megvárjuk a babát aztán majd kitaláljuk a többit!:)
És hangsúlyozom nem kell programozott kutya,de nekem ne hogy azt mondjátok hogy nincs olyan kutya ami könnyen tanul,nem örökmozgó és egy újszülött vagy egy 3 éves gyerek mellett lehet viszonylag könnyen nevelni úgy hogy ne költsem rá a fél életemet!Akkor ennyi erővel aki gyereket vállal 1 éves kutyája mellé az tegye ki a kutyát mert nem kivitelezhető...
De nem megyek bele mert kellőképp elvették egyesek a kedvem a kutyázástól,de ahogy beleolvasgattam a többi kérdésbe...nem is tudtam hogy itt mindenki kutyatenyésztő meg kiképző és még állatorvos is mert ahogy látom a felosztás a következő:Kérdező-s*ggh*lye,ne kutyázz mert még élsz h*lye leszek hozzá,Válaszoló:beszél a kutyák nyelvén,kutyákkal suttogónak született!...
TISZTELET A KIVÉTELNEK(mert van) és nekik ezer hála a leírtakért,ment a zöld kéz!:)
További szép napot nektek!:)
Köszönöm a válaszod!
Igen,ő is esélyes nálam!Nagyon okosnak mondják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!