Megpróbáljam? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
a nagytestű kutyák általában nyugodtabbak is...
nekem a 17 kilós kutyám katasztrofálisan közlekedik pórázon (illetve csak közlekedett, mert már megneveltem isten áldjon érte.:D)
de a közép-ázsiai juhászommal soha az életben nem volt ilyen probléma!
nem ismerem a kutyát, lehet, hogy nyugodt vérmérsékletű...
ha bizonytalan vagy, tedd fojtóra...
Ha nem 20 kiló vagy akkor szerintem nyugodtan eviheted,először a kertben kicsit gyakorolnék vele jutalomfalattal és valami teljesen nyugodt helyre vinném el ahol kevés inger érné és fokozatosan növelném.
Én mindenképpen megadnám neki ezt az örömöt.
Rendben akkor kiviszem!:)
Amúgy nem valami nyugodt kutya ráadásul elég fürge is, korához képest meg iszonyú energikus:)
Szerintem is vidd! Én is tanácsolom, hogy elsőre ketten vigyétek lehetőleg (miután a kertben sétáltatok vele), hogy ha valami történne... :)
Jó sétát!! :)
először csak óvatosan!!!
ha nem mozgott és öreg akkor csak lassan és keveset de télleg!
14-15 éves???
Örül a drága, hogy két füle van és nem szatyor. Az sem biztos, hogy elmenne már sétálni. 14 év felett már kocsival sem szívesen vittem sehova az öregjeimet, mert a beszállás is nehézkes volt. Kétszer körbejárták a kertet, aztán egész nap pihenték ki a nagy túra fáradalmait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!