Gyerekbarát de házőrző is?
Boxer! Én úgy születtem , hogy boxer volt a háznál, és imádtam! Szegényt egyfolytában nyúztam, húztam a pofiját, felemeltem a két hátsó lábát, és talicskáztam a kutyával... :D Elképzelhetetlen mennyiségben képes voltam nyüstölni szegény kutyát. Mikor már nagyobb lettem, ugye nem volt mindig időm játszani vele, olyankor ő jött, és kezdett böködni, hozta a lasztiját, hogy játsszak vele. Imádni való volt.
Itt egy leírás: [link]
Még annyit hozzáfűznék, hogy ha baba, van, és nem kicsigyerek, akkor talán jobb lenne nektek egy két-három éves szuka, de kölyköt nem ajánlanék, mert abban a korban még nagyon szelesek, és akaratlanul is megsebezheti a babát.
Boxert, amstaffot, bullterriert én nem vennék kisgyerek mellé, mert bár imádnivaló, barátságos kutyák, tény, hogy kissé hebrencsek és főleg egy fiatal kutyus puszta jóindulatból is okozhat fájdalmat a kisgyereknek.
Inkább egy nagy, lusta macikutyát ajánlanék, pl újfoundlandi, leonbergi, berni pásztor vagy bernáthegyi. Bár ők nem az a kimondott őrző-védő kutyák, de a méretük mindenképpen visszariasztja a betörőket és vészhelyzet esetén megvédené a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!