Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Erről mi a véleményetek?

Erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

Teljesen ledöbbentett a sok "kutya-gyűlölő" kismama hozzászólás, valamelyik gázsprével fújkál kutyákat...

2011. szept. 30. 07:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem is tudom. Olyan hosszú lenne.

Engem is idegesítenének a hülyegyerekek akik hergelnek a kerítésen keresztül. És amelyiknek az anyja nem tanítja meg hogyan kell egy kutyához közeledni. Csak fogja odarohan elénk és már nyúl is. Még én is meglepődök nemhogy a kutya. A tolerálásnak pedig oda-vissza menni kéne.

De tényleg hosszan lehetne írni.

Kérdésre: ABSZOLÚT BUNKÓ AZ ILYEN SZÜLŐK FELFOGÁSA. EGYSZERŰEN PRIMITÍVEK.

2011. szept. 30. 07:46
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Hát igen.

Amúgy néha olvasm a blogot, de erről a cikkről és a hszólásokról az jutott eszembe, mikor 13 évesen sétáltattam a vizslámat, pórázon és egy 6 éves gyerkőc odarohant hozzánk, megsimogatni a kuytut, erre az édesanyja ordítani kezdett, hogy az ilyen dögöket le kéne lőni...

2011. szept. 30. 08:07
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Nekünk van kutyánk is és macskánk is. Imádom őket, mint ahogy a többi állatot is. Szerintem nem az állatokkal van a gond. Hanem inkább a gazdákkal. A cikk sajnos nagyon sok igazságot közöl rávilágítva a felelőtlen állattartókra utalva. Mert ebben az országban nagyon sok ilyen gazdi létezik. Elviszik sétálni a kutyát, de a kutyapiszkot nem takarítják fel utánuk, vagy nagy testű kutyát szájkosár nélkül sétáltatják forgalmas helyen. Ilyenektől mindig kinyílik a bicska a zsebembe. De azt sem kívánom senkinek, hogy egyszer megtámadja egy nagytestű kutya az utcán aki kiszökött. Mert ugyebár nem az állat tehet erről!

Akit pedig már megharapott vagy megkergetett egy kutya az bizony egy életre szóló negatív élményt szerezhet velük kapcsolatosan.

És itt szót emelnék arra is, hogy egyes gazdák nem fordítanak kellő figyelmet a kutyájuk megnevelésére. Inkább láncra verik a kutyát.

Annak ellenére, hogy szeretem és sajnálom is őket; abban az esetben ha engem megtámadna egy nagy testű kutya, hát lehet hogy én is gázspréhez nyúlnék és közben hangosan elküldeném melegebb éghajlatra a kutya gazdáját.

2011. szept. 30. 08:14
 4/12 anonim válasza:
73%
Az a gond,hogy ez a "gazdival van a probléma" téma elfajul abba,hogy azt osztják meg egymásssal jóízűen,hogy ők hogy altattatták el másnak a kutyáját,meg hogy fújtak a szemébe gázsprét.Az a baj,sokszor a kisgyerek provokálja ki a kutyát.Mert konkrétan VISÍT,meg ORDÍT utcán,erre egy jó idegrendszerű kutya se mindig tud jól reagálni,plána egy ugatósabb fajta,persze ez a kismamának nem probléma,mert a kutya támadott,akkor nem ő a felelős ...Az a baj körülbelül fingjuk sincs a kutyapszihológiáról.Egyik vadbarom (bocsánat a kifejezésért,de jobb szó erre nincs) azt írja kezdj el ordítani a kutyára,meg ne hátrálj meg.Hát ezzel max azt éred el,hogy nem csak ugat,hanem jól pofán is harap,de meg is érdemli az aki ekkora hülyeséget csinál.Azt hangoztatják hogy az állattartással van a probléma,nem a kutyával,de valahogy a személyes történetükből mindig az jön le hogy a kutyával van a legjobban kib"szva.Maga a cikk amúgy jó,van persze pár dolog amivel nem értek egyet.Nekem is van kutyám,konkrétan egy kismama elküldött minket a pi"csába,hogy ne sza"rassam már oda a kutyámat.Amig a "kakilás" szót használtam,fel se fogta amit mondok.Kb ötödszörr mondtam hogy "én nem SZ"RATOM ide a kutyám,fel szoktam szedni ha sz"rik".Persze ezt figyelmenkívül hagyva mondta a dumáját hogy "de itt kisgyerekek vannak,máshova vigyem már le".Persze nem viszem máshova,nem agresszív a kutyám (most lett ivarérett,vannak hülye dolgai,de amúgy nagyon nyugodt,jó idegrendszerű,természetesen ivartalanítva lesz)Meg ha már a kisgyerek kutyasz"rba nyúl,ott már az anyjával van a gond.(máshogy nem tudtam értelmezni a kutyasz"rral való problémáját,mintogy a gyereke biztos belenyúl,meg belelép,vagy megeszi,hiszen többször láttam négykézláb a gyerekért).Mindenesetre nekem az jön le hogy a "gazdival van probléma,a kutyákat szeretem" hozzáállás mögé burkolóznak,mert ez az ideális ,de valójában csak utálják a kutyákat.Persze ez nem az összes hozzászólóra igaz a cikkben ...
2011. szept. 30. 08:35
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Hát igen. Vannak azok a bizonyos visító-ordító gyerekek. Na azok engem is kikészítenek, nemhogy a kutyimat :D
2011. szept. 30. 08:52
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Tudod az a legnagyobb baj, hogy teljesen igaza van. A cikknek, azt a 400 kommentet nem volt kedvem elolvasni.

Félreértés ne essék, kutyát tartok, egy sajátot, és általában egy ideiglenest is. Mégis látom, hogy a legtöbb kutyatartó rém felelőtlen. Még azok is, akik felelősnek hiszik magukat. Én is szegek szabályt, én is sokszor sétáltatok póráz nélkül, DE! Ha kisgyerek közeledi pórázra teszem. Nem azért mert nem marad lábnál, ha azt mondom lábhoz, hanem azért, mert tudom, hogy ez az anyukát megnyugtatja, nekem meg semmibe nem kerül azt a 10 lépést pórázon megtenni, amíg elmegyünk egymás mellett.

Esténként egy parkban játszanak a környék kutyái. Kultúrált környék, kultúrált kutyatartók, mindenki szedi a kakit, tehát tök normális mindenki. ennek ellenére én vagyok az egyetlen, akinek alap, hogy ha valaki szeretne keresztül közlekedni a parkon, akkor megállítom a rohangálást, és magam mellé rendelem a kutyámat és leültetem. Ez se kerül semmibe, a többiek mégse teszik meg, sőt ha megugatja a járókelőt a kutyájuk, akkor is csak odaszólnak, hogy nem bánt. Bocs, de szerintem ezt mindenki leszarja, mindenkinek joga van megijedni egy őt ugatő kutyától.

Ebben az országban a kutyatartási kultúra a béka segge alatt van kettővel, és erről a kutyatulajdonosok tehetnek.

2011. szept. 30. 10:56
 7/12 MME ***** válasza:
89%

Én sem olvastam el a hozzászólásokat, a cikk viszont nem volt sértő, hanem sajnos reális (azt leszámítva, hogy szabadstrndról is ki vagyunk tiltva, szóval a kutyának szinte már sehol sincs létjogosultsága :( ).

Viszont én azokkal az anyukákkal értek egyet, akik le is szidják a gyereket, ha megcsípte egy kutya a gyerek hülyeségéből (nyilván nem 2-4 éves gyerekekre gondolok), és nem a kutya elaltatását és pénzbírságot követelnek egyből. A gyereket is tanítani kell, ahogy a közlekedésre, mert a kutya ugyanúgy része az emberi világnak. Akár tart valaki kutyát, akár nem, ez az élet velejárója, hogy ismerni kell őket, és ha a gyerek kifut az autó elé, akkor nem az autós a hibás.

Hogy értsétek, mire gondolok:

Egyik unokatestvérem alapos büntetést kapott, amikor úgy jött ki a szobájából sírva, hogy az ujján lógott a hörcsög, mert annyit macerálta szerencsétlent, hogy már csak úgy menekült, ha harapott (akkor 5 éves volt a lány).

Másik unokatestvéremnek már gyereke van, egy 4 éves kislány. Ő kapott kettőt a szájára az anyjától, amikor a két kutyám jelenlétében úgy visított puszta hisztiből, hogy az egyik kutyám már morgott az egy kissé agresszív természetű rokonra (aki emiatt nem volt szimpatikus a kutyáknak), mert azt hitték, bántotta a gyereket. Ő megtanítja, még a hiperaktív, hisztis gyerekének is, hogy kutyák és lovak jelenlétében tilos az ilyen viselkedés, pedig ők egyiket sem tartják. Nem ez lenne a normális? Hogy nem csak a kutyákat nyomjuk el, hanem a szülőktől is elvárunk valamit?

Azért magam is meg szoktam lepődni, hogy mit el nem tűrnek a kisgyerekesek. Néhány kutyánál alig várom, hogy valaki feljelentést tegyen, mert agresszívek, félnek, de azért még szánt szándékkal is kizárják őket az utcára, nem csak elcsatangolnak! Kizárják őket! Hadd éljék ki magukat. Náluk is mindig azt mondják, hogy nem, ők nem bántanak senkit. Aztán amikor mondtam, hogy azért kiáltozok be hozzájuk, mert a direkte kizárt kutyájuk most támadott meg egy biciklist, és nem tudom beengedni az udvarba, mert még rá is fordították a kapura a kulcsot, akkor jön a kis módosítás, hogy jah, a bicikliseket nem nagyon bírja, de nem kell tőle félni...

Na ezért tudom megérteni, hogy néhányan túlzásba viszik a szülők közül a kutya-témát, mert tényleg nem lehet tudni, hogy kiben lehet megbízni!

Az új kutyát én is sokszor behívom, pórázra teszem, hogy ne zavarjunk másokat; igaz, a másikat inkább csak "fekszik! marad!"-dal intézem, mert mégis jobban bíznak egy olyan kutyában, ami ilyen engedelmes és láthatólag jófej, mint egy olyanban, akit a gazdája ember közeledtére behívogat (mert ez azt sugallja, hogy a gazdi sem bízik a kutyában). Amúgy ez a kutyám a környéken olyan híres már, hogy sétakor ezt hallom "Berta! Szia Berta! Berta! Gyere Berta!" :D Nekem nem is köszönnek, csak neki :) És azért, mert próbálom megmutatni, hogy bízok a kutyában, és láthatják, hogy bármikor bármit kérek, azt csinálja a kutyám és pont. Amíg ez nem általános jelenség, addig nem is tudom, mit várhatunk mi kutyások a nem-kutyásoktól...

2011. szept. 30. 11:59
 8/12 MME ***** válasza:
299-től 311-ig olvastam, és szerintem ők meg is vitatták jól.
2011. szept. 30. 12:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kislány voltam, az iskolából jövet minden nap ugyanabban az időben sétáltattak egy hatalmas dogot. Már ismerősként nézett ránk a kutya, és egyszer ugy megörült nekem, hogy rámugrott, és akkorát estem mint egy ólajtó. Anyám, jó szülőhöz mérten, elkezdett röhögni:)))) Aztán én is nevettem, mert csatakosra nyalta az arcomat:) Érdekes, hogy semmi nyomot nem hagyott bennem, sosem féltem a kutyáktól. A gyerekeim is hasonló beállitottságuak, épp ezért pici koruktól arra tanitottam őket, hogy meg szabad a kutyákat simogatni, ha előtte megkérdezzük a gazdáját : lehet-e. Ezt minden anyukának igy kéne tanitania, és akkor szerintem semmi probléma nem lenne.
2011. szept. 30. 12:39
 10/12 anonim válasza:
96%

Utolsónál a pont.

A kommenteket elolvastam az iszonyat gáz, a cikk nem. Arról cseverésznek, hogy be kéne tiltani a kutyatartást, meg h ki hogy bszott ki a szomszédja kutyujával. Beteges.

Semmi tolerancia nincsen egyesekben.

De gondoljátok el, így neveli a gyerekét, így fog később hozzáállni a természethez, állatokhoz is kb.

Nekem van ilyen ismerősöm, szörnyű ember, egész családja rühelli a kutyákat, állatokat, de az emberekhez sincsen türlelme, nem toleráns.

2011. szept. 30. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!