Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek, hogy ne vegyék...

Mit tehetek, hogy ne vegyék el a kutyáimat?

Figyelt kérdés

egy ritkahülye faluban lakom, ahol a kutyatartás = a láncra veréssel...

Na most nekem 4 kutyám van, mindet minden nap sétáltatom, happy dogot kapnak + főzök rájuk, kutyasuliba járunk, agilityzünk, hétvégente még nagyobb sétákra is visszük őket, szóval finoman szólva normálisan tartom őket...

a falusiak szemét persze pont ez szúrja...

a 4 kutyámból 1 menhelyi, 1 kidobott, és 1 ennek a kölyke. (vemhesen dobták ki, én jövő héten viszem ivartalaníttatni), + egy fajtatiszta.

nyilván szörnyű ember vagyok, hogy kihoztam a menhelyről a kutyámat, meg hogy nem hagytam vemhesen kóborolni a másikat...

ráadásul a kutyák nem is lármáznak többet, mint a környék többi kutyája! szóval az ég világon senkinek nem lehet semmi baja!!!

de úgy tűnik, itt sok vén szatyor unatkozik...

feljelentettek, mert a megengedett 2 helyett 4 kutyát tartok. (megjegyzem a faluban rengetegen!!!)

október elején lesz a tárgyalás.

könyörgöm, aki tud valami tippet, az segítsen!!!

már kérelmezni akartuk, hogy engedjenek 4 kutyát, de az nem megy egyik napról a másikra, + anyukám előbb információkat akart szerezni, hogy kihez érdemes menni stb...

tehát. azt leszámítva, hogy 4 kutyám van, az ég egy adta világon minden szabályt betartok, példásan tartom őket!!!

A tárgyaláson amúgy megtudom, hogy ki jelentett fel???

Ha a lakásban tartok két kutyát, és kettőt a kertben, akkor mi van?...

nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

2011. szept. 27. 14:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
írd össze, hogy hol van még a faluban a tieden kívül több kutya, és mutasd meg az eljáróknak, hogy akkor mégis miért titeket vettek elő, ha máshol is ez van? 20 családtól csak nem fogják elvenni a kutyáit...
2011. szept. 27. 15:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
És szerintem nagyon sok jelenthet, ha a kutyáidat az előírásoknak megfelelően tartod: chipelve, ivartalanítva.
2011. szept. 27. 15:11
 13/23 anonim ***** válasza:
15:08 - azt ne mert az bunkóság lenne. Nekem nem jó, akkor másnak se legyen?
2011. szept. 27. 15:18
 14/23 A kérdező kommentje:

chipelve és ivartalanítva vannak - illetve az anyakutya ivartalaníttatása jövő héten történik meg, mivel az emlői eddig túlságosan nyúltak voltak.

Tehát akinek még nincs meg valami, az nem hanyagságból nincs meg, csak még nem tartunk ott.:)

Amúgy mindenkinek minden oltás, chip megvan.

én is gondoltam arra, hogy összeírom a többkutyásokat, de félek, akkor ők is rosszul járnának, inkább legrosszabb esetben csak emlékeztetem őket arra, ami így is nyilvánvaló...

éljen a mi kis országunk.:(

2011. szept. 27. 15:25
 15/23 anonim ***** válasza:
47%
Miért ne írhatná össze? Ez most akkor olyan hogy csak őt büntetik meg, vele tesznek kivételt, holott mások is szabályt sértettek. Akkor miért csak ő szívjon? Ha annyira szabály, akkor meg tartsa be mindenki!
2011. szept. 27. 15:25
 16/23 anonim ***** válasza:
Mert ez egy nagyon dedós megoldás lenne.
2011. szept. 27. 15:31
 17/23 anonim ***** válasza:
47%
Nem, csak igazságos!
2011. szept. 27. 15:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Inkább magyaros. "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" típusú.

Főleg, ha a többi sok kutya gazdával nincsen semmi baja. Minek haragítaná magára mindet?

Igen maximum figyelmeztesd őket. Mondd el nekik, hogy te hogy jártál és ők is kérjenek engedélyt, ha esetleg eddig nem tették volna meg.

Szerintem is legjobb amit tehetsz, hogy kikéred hozzáértő ügyvéd véleményét és ha szükséges ideiglenesen elviszed a blökiket otthonról.

2011. szept. 27. 15:47
 19/23 anonim ***** válasza:
szerintem azzal, hogy összeírná a többi hasonló cipőben járó kutyást is, csak azt mutatná meg, hogy mivel másokat nem b@szogatnak, ezért nyilván vele kivételeznek, őt szúrták ki valami miatt, magyarán a szomszéd haragszik rá vagy ilyesmi, mert ha máskat nem zavar a több kutya, akkor miért pont őket büntetik meg?
2011. szept. 27. 21:45
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint egy ilyen lépés nem azt fogja eredményezni, hogy az ő ügyével nem foglalkoznak, hanem a többieket is baszogatni fogják.

Egyébként meg milyen hozzáállás az (függetlenül ettől az esettől, mert abszolút a kérdező pártján állok), hogy elkövettem valamit, felnyomok még magamon kívül pár embert, hátha elengedik a büntetést?

2011. szept. 27. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!