Miért szaporítanak annyi Golden retrivert?
Tudom, hogy mindenféle fajtájú kutyát szaporítanak, de mindig meg van egy bizonyos fajta, ami divat. Kezd elegem lenni belőle, hogy a "gondos" gazdik minden tudnak a kutyákról, csak épp azt nem, hogy nem tesz jót a kutyájával, ha mindenféle papír és orvosi vizsgálat nélkül szaporítja. Annyival letudja, hogy "de az állatorvos oltáskor mondta, hogy egészséges és szép kölykei voltak múltkor is, biztos most is az lesz".
1 szer mennének el menhelyre megnézni hány kóbor kutya van.
Mert most ez az egyik divat fajta.
Aztán majd ha lehullik a csillaguk akkor némelyik utcára kerül, mert a gazdinak már nem kell...
Most ami marha divatos az a golden, a közép ázsiai juhász és a stafford...
Régen a németjuhász volt így, el is baxarintották a fajtát minden szempontból, szerencsére kezdi összeszedni magát a fajta.
Ez vár a mai divatkutyákra is.. :S
igen, sajnos a közép-ázsiait is szaporítják agyba-főbe, én is kájos vagyok, ahány kájost ismerek, mindnek tk-nélküli szaporított kutyája van...
csúnyán romlik le a fajta.:(
a kaukázusit már tönkretették.
most szépen sorban jöhet a káj, a kangal, az akbash, a karabas,...
A golden is olyan lesz, mint a husky. Már 20 éve folyamatosan minden utcában szaporodnak a szerencsétlenek. És nem csökken a számuk. Ha megnézem az expresszt, még mindig a legtöbb husky meg mostanában a golden.
Hogy miért? mert az emberek idióták.
Én ez utóbbit úgy szoktam fogalmazni, hogy amíg van lószar, addig van légy is.
Amíg a kutyatartás divat, ha kell, ha nem, amíg az emberek a kutya vételárán akarnak spórolni, addig lesznek szaporítók.
ma 19:02
Az ilyen spórolás gyakran rosszul sül el. Aki a vételáron akar spórolni gyakran a gatyáját is ráfizeti az orvosi ellátásra, mert a legtöbb szaporított kutyánál van valami genetikai betegség, ami gondos pároztatással kivédhető lett volna. Az én álomkutyám a Labrador, és mivel az is divatkutya romlik is le. Mi sem vagyunk a legjobb gazdasági helyzetben, hát spórolok a kiskutyáért. Ugyanis 80-100 ezer forint egy évnyi spórolással bőven összejön, és nem fogom a gatyámat is rákölteni az orvosra. Pedig csak hobbikutyus lesz. Ennél sokkal többe kerül élete végéig egy kutya. Aki nagyon spórolós, menjen menhelyre 1000 fajtajellegű kutyus van, ráadásul ingyen. Aki szaporítókat támogat ne akarja felelős állattartónak gondolni magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!