Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Belebetegedhet a kutyám a...

Belebetegedhet a kutyám a környezetváltozásba?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy kertes házban lakunk szüleimmel és 6 éves shih-tzu kutyámmal, de én elköltözöm egy nagyvárosba és szeretném magammal vinni őt, társasházba fogok lakni.De most felhívták arra a figyelmemet, hogy nem biztos,h tolerálni fogja a környezetváltozást, sőt, beteg is lehet. Mi a véleményetek? Igaz lehet? Megszokhatja a teljesen új környezetet ennyi évesen is? Hiányozni fog neki a szüleim? (mivel eddig főként velük volt, mikor én hétközben távol voltam)
2011. szept. 25. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Pont ezt a kérdést akartam megkérdezni, csak az én kutyám 8 éves...
2011. szept. 25. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A kutya pont azért lett az ember társa, mert borzasztóan jól alkalmazkodik. Nem lesz semmi baja.
2011. szept. 25. 18:07
 3/4 anonim ***** válasza:

ha jó a kapcsolatod a kutyáddal és ő vezetőként fogad el akkor te vagy neki aki számít elsődlegesen és nem a környezet.

Persze tudatos hozzáállással meg lehet könnyíteni a helyzetet:

-költözés előtt látogasd már meg a környéket vele, vezessd végig pórázon az új lakóhely körül és ha lehet bent is.

Majd amikor költözik a kutyus tedd ugyanezt, jó nagy felfedező út után(a sok új inger és a vándorlás segít neki megnyugodni és ezt a nyugalmat kötheti az új helyhez) mutasd meg a lakást és a már előre elkészített helyére is vezesd pórázon(ez lehetőleg ugyanaz mint a régi hely-a szaga ismerős legyen), amikor elhelyezkedett, megnyugodott etesd meg, itasd meg és hagyd pihenni.

2011. szept. 26. 11:26
 4/4 anonim ***** válasza:
És a legfontosabb, hogy te ne parázz rá, mert azt megérzi a kutya, és azt fogja hinni, hogy baj van az új hellyel, ha már te is szarul érzed magad miatta. Akkor naná hogy ő is feszengeni fog. Szóval mintha mi sem történt volna, csinálj úgy, mintha világéletetekben ott laktatok volna, és nem lesz gáz.
2011. szept. 26. 23:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!