Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tetszik egyes embereknek a...

Mi tetszik egyes embereknek a kifejezetett taszító külsejű és a szelektált tenyésztés során elkorcsult fajtákban?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a bullterrierre, az angol bulldogra és mopszra többek között.
2009. ápr. 26. 12:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
49%

Ha nekem szól: sosem volt ilyen kutyám, nem is lesz! Viszont mivel érdekelnek a kutyák, a legtöbb fajának elolvastam az ismertetőjét, mindig olvasok újakat, éredekességeket. Semmi bajom vele, az meg hogy nekem mi tetszik, az én dolgom. Nekem az emberekkel van a bajom, akik már unták a sz*r, uncsi, egészséges kutyákat és ezért csináltak egy ilyen szerencsétlen (felépítésű kutyát) kutyát. Az embereknek mindig csak az extra a jó, és önző módon nem érdekli őket hogy az a kutya hogy érzi magát! Tudtommal kb 90% nem tud császár nélkül szülni, nem kap levegőt, nehezen mozog a lábai miatt, a harapása miatt gondolom a fogaival is baj van, nem bírja a meleget sem... És akkor milyen cuki ha szörcsög! Az nem baj, hogy nem érzi így jól magát! :S A nővéremnek is van ilyen kicsi, aránytalan kutyája, igaz nem bulldog, de még berakni sem tudta magától a szukának (nem mintha kéne kiskutya, de ez nem az én beleszólásom)... -.-"

Az én kutyám NEKEM gyönyörű, másnak nem biztos, és ha standard szerint nézzük akkor sem olyan szép! Viszont biztos, hogy nem fog megfulladni a melegben, le tud futni 100 métert ha kergetik, normálisan tud mozogni, boldogan beszívhatja a friss levegőt, és ha esetleg szülne a tenyésztőjének akkor sem kell császározni. Nincsenek örökletes betegségei a fajtának. Nem mondom, hogy végelgyengülésben fog meghalni, de nekem legalább nem kell alapállapotban is szenvedni látni és betegsége is jóval kevesebb lehet. Persze fejére eshet a tégle, de ez ellen tudok tenni. És ha beteg is lesz, akkor is sokkal erősebb a szervezete (volt is már beteg, orvos szó szerint mondta, hogy más kutya már belehalt volna-kullancs)

Nekem semmi bajom a fajtával, inkább azokkal van bajom akik nem bírják ki az átlagosabbal, ezért nekik az extra kell és ezért van néhány fajta aki alap, eégszséges állapotban sem élhet valami egyszerű, boldog életet, hiszen levegőt sem kapnak, mozogni sem tudnak rendesen.

2009. okt. 2. 14:57
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Bulldogos szakkönyv is azt írja többek között,hogy a mai angol bulldog a dicső őseinek a divat által elnyomorított,nevetségessé tett,életképtelen változata.

Az a szomorú,hogy a sok divatmajom miatt használható,kitartó,jó kutyafajtákat torzítanak használhatatlan nyomorékká.

2009. okt. 2. 18:58
 23/25 anonim ***** válasza:
67%
az emberek is röfögnek és finganak nem 15 hanem akár 85 éven át, mégis elvisejük.
2009. dec. 12. 15:15
 24/25 anonim ***** válasza:
83%

Azért izé, álljon már meg a menet! Nekem angol bulldogom van, aki nyáron úszik a balatonban, és ha kell százszor körberohanja a nagykutyával apám 3000 nm-es kertjét, köszöni szépen, nem szenved, nincs légcsőszűkülete, bár a tipikus szembetegség sajnos nála is kijött, egy kis műtéttel elintézték, onnan tudom, hogy kis műtét volt, hogy végig bent voltam a műtőben vele, és néztem mi történik.

az angol bulldog bár nem éppen jó génjei vannak, de nem genetikailag szar kutya, az a baj ahogy az emberek hozzáállnak. a sok városi majom azt hiszi, hogy a kis mozgásigény azt jelenti, hogy elég levinni pisilni. aki kicsit utána olvas, az tudja, hogy a kis mozgás igény kb napi 4 km sétát jelent, szemben a nagy mozgásigényű vizsla napi 20 km-ével.

sajnos már tenyésztőtől is hallottam azt a hozzáállást, hogy azért a bulldog, mert az csendben elröfög otthon.

az én bulldogom mozog rendesen, nem görbe a lába, filigrán az alkata, nem folyik a nyála, és egyáltalán nem szenved, sőt láthatólag röhög, ha egy jó nagyot labdázhat, ugrálhat.

2010. jan. 4. 23:41
 25/25 anonim ***** válasza:
Valaki lője már le ezt az okoskodó f*szfejt!!! Rühellem az ilyen embereket... Mit vádaskodsz itt össze-vissza. Ha nem tetszenek ezek a kutyafajták akkor fogd be a pofád és takarodj innen ne irogass ide ennyi!
2010. márc. 2. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!