Szerintetek is jó lenne, ha belehetne vinni kutyákat áruházakba, egyéb ilyen helyekre?
Hát lehet velem van a gond, de szerintem egy kutya nem oda való és nem is érezheti annyira jól magát..
Oké, hogy plázába beviszi valaki..engem nem zavar, ha végig a gazdival van, de bemegy a boltba és ott ráhagyja valakire amíg öltözik meg válogat?
Most a gazdi kedvéért csináljuk vagy a kutyát szeretjük?
Szerintem, aki szereti az állatot, az rá is tekintettel van és nem viszi ilyen helyre magával.
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
Mahatma Gandhi
Szerintem ez Magyarországon önmagáért beszél:( Nem vagyunk azon a fejlettségi szinten, hogy az állatokkal való együtt élés, illetve az emberek és a kutyák együttes boldogsága legyen a legfontosabb kérdés.
Annyi minden van, amit meg kellene oldani, és az embereknek meg kellene tanulni/érteni ahhoz, hogy ez megoldható legyen.
Hát örülnék az biztos. Sokszor voltam olyan helyzetben, hogy fel kellett volna adnom egy csekkett, vagy egy levelet, esetleg más egyéb hivatalos ügyintézésem lett volna, de nem nagyon tudtam mit tenni, mert a kutyámnak akkor betegség miatt 24 órás felügyelet kellett, és nem vihettem be ilyen helyekre magammal. Pedig jó lett volna, de ez van. Én már megszoktam, hogy vagy be sem engednek vagy kiküldenek.
A élelmiszer dolgora visszatérve, nem értem, mennyivel jobb a koszos, büdös, talán beteg hajéktalan, aki megfogdossa az összes pékárut, vagy leeszi róla a sajtot, satöbbi, mint egy kutya, akit szépen sétál melletted (nyilván lenne szabályozás, jólnevelt kutyát lehetne csak bevinni). A többi áru meg úgy is be van csomagolva. Ami meg nincs: zöldség-gyümölcs, pékáru...stb az kutya nélkülis gusztustalan, piszkos, összefogdosott...stb.
Tescoban találkoztam már egérrel is...
hát elvben szerintem is nagyon jó lenne!:):)
viszont tényleg megértem, hogy vannak, akik ettől a falnak mennének...:D
pl. egy nyáladzó típusú kutya a ruhaboltban ha megrázza a pofiját,...:D
én amúgy kutyatáskában vittem már be a kistestű kutyámat a tescoba...
mondjuk a közép-ázsiaimmal már nehezebben tudnék bemenni!:D
de a baumaxba pl. be szoktam vinni:)
és tök kedvesek, oda be is lehet, még áthúzatlan kutyás matrica is van kinn!
Az állatkertbe nagyon örülnék, ha bevihetnék a kutyáimat, de tekintettel kell lenni az állatokra is...
pl. szegény majmok nem hiszem, hogy díjaznák a dolgot...:D
de én már attól is boldog lennék, ha nem anyáznának a falubeliek, ha sétáltatom a kutyáimat...
(pórázon, sorban jönnek egymás mellett. a problémájuk az, hogy az ő kutyáik ugatnak kifelé...)
Svájcban élek, itt élelmiszerboltokon és éttermeken kívül mindenhová bejöhet velem a kutya. Mondjuk itt nem lehet "csak úgy" tartani, minden gazdának kötelező kutyavásárlás előtt egy elméleti+gyakorlati oktatáson résztvenni, pont mintha jogosítványt szeretnél, és ha belegondolsz, pont ugyanakkora felelősség, szóval jól van ez így,
Aki kérdezte: igen, a kutya bejön velem az üzletbe, bejön még a próbafülkébe is, eszébe nem jut rámolni, érdeklődve nézelődik, vagy elszundikál, legkevésbé sem szenved.
Előző vagyok.
Nem csak úgy lehet elképzelni egy ilyen kutyás túrát,hogy egyedül megyek és addig amíg próbálok,pl a kutya egyedül vár,mert úgy én sem vinném,mert ő tuti be akarna jönni,hanem ,mondjuk a barátnőimmel elmegyünk,vagy a párommal,és addig ő figyel rá.
"Szerintetek is jó lenne, ha belehetne vinni kutyákat áruházakba, egyéb ilyen helyekre?"
Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!