Ezt hogy kéne értelmezni?
Ha nem én vagyok a főnök akkor miért van az, hogy gyakorlatilag azt is megmondhatom neki, mikor "pislogjon" és meg is teszi szó nélkül? Ennél jobban már nem lehetnék a főnöke, mert akkor már zsarnok lennék, így is elég érzékeny.
Ha nem vagyok ott bármit megcsinál amit akar. Mindent megugat ("ugatós" fajta,+ nem utánam sír), rág ha épp olyan kedve van, de van amikor nem, mindent megeszik amit talál, felmászik ahova akar, stb. Sosem gyakoroltam vele hogy ezeket nem szabad, egyrészt mert kinti kutya volt (ott meg nincs ágy stb xD), másrészt ha velem van akkor SOSEM (kölyökkorban sem!) csinál semmit, rajtakapni meg lehetetlen. Eközben meg ha velem van, tökéletes, versenyeket nyerünk stb. Igazából ebből semmit sem érzek, mert ha elmegyek, egyszerűen bezárom, de zavar a tudat.
Nem zavarja a szomszédokat, sosem szóltak. Én vagyok maximalista, akkor hallom hogy szerintem feleslegesen ugat amikor a környező utcákban sétálok vagy telefonon beszélek valakivel aki otthon van, és amikor várom a vonatot (ház előtt van), stb. Illetve van amikor kint van éjszaka, és én halál komolyan felébredek ha feleslegesen ugat mert tudom hogy rosszat csinál (nem mert hangos). De amint kelnék fel, a kutya elhallgat és annyi (pedig messze van a kennel). Ha velem van akkor meg sem mukkan.
Ebben a 4 lépéses izében sejtem mire gondolsz, csak az a "baj" hogy én eleve alkalmaztam a legtöbbjét ösztönösen még mielőtt olvastam volna. A kutya ebbe nőtt bele, neki ez csak a megszokott lenne.
Lefárasztani le tudom, csak ő nem könnyen fárad el és gyorsan kipiheni, 6-7-8 óra alatt százszor is.
Igazából arra vagyok kiváncsi, hogy ha én vagyok a főnök akkor miért csinálja, ha meg nem akkor miért nincs a kapcsolatunkban probléma? Szerintem az a baj, hogy nem gyakoroltam vele ezeket, és hogy tudatosan csak én nevelem a kutyát, tehát köztünk nincs más ember, ha én elmegyk, akkor ő a kevetkező a sorban.
Éjszaka bent van velem és ha én 20 órát alszok akkor ő 20 órán keresztül alszik és meg sem mukkan (tehát ennyire szófogadó), akkor sem ha kint háborúznak. Csak néha kirakom valamiért a kennelbe aludni akkor előfordul, de ez nagyon ritka. És minden gond nélkül kimennék hozzá éjszaka, de minek? Hisz már akkor elhallgat amikor eldöntöm fejben, hogy felkelek. Nem vicc. De legkésőbb akkor amikor meglát, meghall. Sosem csinál semmi rosszatt előttem. És lehetetlen elmenni odáig úgy hogy ne lásson. Nap közben csinálja inkább ha nem vagyok otthon.
A családot egyáltalán nem érdekli a kutya (nincs vele bajuk), és ÉN direkt nem akarom, hogy más foglalkozzon vele, ezen kívül ők előbb mennek el és később érnek haza mint én... Meg aztán sok ember egyedül lakik, akkor mi van?
A játékokon gondolkodtam én is, de például egy öklömnyi vastag, 30-40 cm-s csontot elrág 1 óra alatt, és utána annyi. Nagyon okos is, pillanatok alatt rájön mindenre (etológia teszteken is vettünk részt). Meg kajával motiválom, és fontos, hogy szépen dolgozzon, ha meg egész nap eszik mira haza érek. Szóval bonyolult xD Én tényleg foglalkozok vele, hisz iskolába jár, versenyzik, mindenfélét sportol stb.
Ha sok ember egyedül lakik, akkor mi van?:D Semmi, akkor is a kutya az utolsó a rangsorban:) Csak akkor pont a második hely jut neki:D És csendben van, nem rosszalkodik. Utóbbit látom, előbbivel kapcsolatban pedig a szomszédok tájékoztattak amíg nem így volt:D Van egy olyan játék, ahol ilyen kis kockákat kell tologatni, némelyik alatt kaja van, ezeket találja meg a kutyus ha ügyesen tologatja. [link]
Ilyesmi játékokat tudnék elképzelni neki így látatlanban:) Az én kutyám is szétrágott minden játékot egyébként. Ezeket nem. Meg van neki egy olyan labdája amibe kaját lehet tenni, és természetes gumiból készült. Ezek az interaktív játékok vannak neki csak egy darabban:D Próbáld ki te is, ha mást nem érsz el vele, a kutyád biztosan jól fog szórakozni velük.:)
Hát azért mondom, ha egyedül is képesek vagyunk normális kutyát nevelni akkor miért ne lehetne úgy hogy nem vagyunk egyedül? Ha akarnám se tudnának vele foglalkozni hisz alig vannak itthon. De nem is akarom.
A tologató játékot már terveztem neki venni, meg kongot, de úgy gondoltam együtt játszuk. Egyedül nem hinném hogy sokáig tartana neki a tologatás, és aztán nincs aki újratöltse. Meg tudni kell róla, hogy nem szereti a tárgyakat, alig tudtam megtanítani frizbizni, szabályosan apportírozni stb, mert olyan gyengén fog meg mindent hogy nem igaz, tartani meg utálja. Inkább ilyen puhább dolgokat rág meg ha olyan kedve és egyedül van. Meg nem is hagyom elöl a játékait, de akkor sem rágná meg őket, csak a plüsscsontot. Szóval még az is lehet, hogy a kaja sem lenne neki elég csábító ami a kongban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!