Honnan lehet tudni hogy egy fajtatiszta kutya mennyibe kerül mert én eddig egyetlen kennelben sem láttam árat kiírva?
Mert ahol keverék kutyák születnek, ott az esetek nagy részében úgy ámblokk leszarják a kutyákat, nemhogy azt, hogy hová kerülnek a kölykök.
A tenyésztő pedig azért alapos, mert nem akarja, hogy a pénzéhes, gerinctelen szaporítók kezébe kerüljön a kutyája. És én ezt meg is értem, még akkor is, ha tényleg borzalmasan sokba kerül 1-1 fajtatiszta kutya.
Szerintem 80-100 között már lehet venni tenyésztőtől kutyát, ha csak nem valami nagyon ritka fajtáról van szó.
Kennel és kennel között is vannak különbségek, de ez elsősorban már attól függ, hogy milyen kiállításokon milyen helyezéseket értek el a kutyákkal.
Nem tudom milyen célra keresel kutyát, de ha csak "hobbi", akkor biztosan találsz olyat, ahonnan "jófajta" kutyát kapnál:)
Megkérdezhetem, hogy milyen kutyát szeretnél?
Azért nincs felírva, mert nem mindenkinek ugyanannyi.
Ha valaki hobbyra szeretné és vállalja, hogy ivartalanítja, akkor ő biztosan nagyon szeretne egy ilyen kutyát, engedek az árból, hiszen az ivartalanítás is pénzbe fog kerülni.
Ha valaki viszont hajlandó kifizetni a teljes árát, az biztosan ért a fajtához és azért keres minőségi kutyát, mert nyerni szeretne a kiállításon.
És igenis visszautasítja az ember azokat is, akik beállítanak és leteszik az 1200 eurot az asztalra, ha nekem nem szimpatikus. Annak nincs értelme, hogy fél vagy egy év múlva vissza kelljen vennem a kutyát, mert nem megfelelően tartják. Ugyanígy elküldöm a kereskedőket és azokat, akik sopánkodnak, hogy lehet már 10 ezerért is kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!