Miért nem érti meg sok kutyatartó, hogy közterületen nem sétáltathatja a kutyáját póráz nélkül?
Csak azért,mert nemrég beszéltem egy kutyatartó ismerősömmel erről,nekem nincs kutyám.
Meg sok kisgyerekes anyuka panaszkodik,hogy a gyerekét nehogy megharapja egy kutya.És mi a helyzet a nagytestű kutyákkal? Én félek tőlük,és az ismerősöm azt mondta,ha szalad felém,nem szabad vele érzékeltetnem,hogy félek tőle,mert megtámad.De nem a gazda felelőssége lenne,hogy akkor pórázra kösse? Most a helyszín alatt egy utcát értek.
Mondjuk ha én félek tőle,de póráz nélkül van és megharap,az nem a gazda felelőssége?
Amúgy szeretem a kutyákat meg semmi bajom velük,de nem szeretném,ha egy póráz nélküli megharapna.Egy nagytestű pl...
Ez az utolsó ötlet nem rossz elvben...
de a gyakorlatban jól tudjuk, hogy sokan nem lennének képesek futtatni egy kutyát (én betegség miatt nem futhatok 21 éves létemre).
sétáltattam biciklivel, életveszély a póráz olyankor.
egyrészt egy közép-ázsiait nem fogok biciklivel futtatni, mert önmagában halott ötlet, másrészt a többi kutyám hiába jól nevelt, és jön mellettem, ha egyszer megijednek valamitől, és az ösztön felül kerekedik a tanult szabályokon... volt már ilyen, a kutyám befékezett egy ránk támadó kutya miatt, én pedig majdnem egy kamion alatt végeztem.
azóta, ha bringával sétáltatok, a két ártalmatlan, jól nevelt kutyámat csak póráz nélkül viszem.
vinném, ha nem fenyegettek volna meg családos és nem családos emberek, hogy kitépik a szívemet, ha még egyszer kiteszem a lábamat az utcára.
és miért? mert szépen futott mellettem a kutyám, és le se tojta őket, feléjük sem nézett.
azóta rollerral sétáltatok. bár a tüdőmet kiköpöm az emelkedőkön, senki belém nem köthet. rám nézve sokkal balesetveszélyesebb, másokra nézve pedig nem kevésbé az, mintha biciklivel vinném őket. de így senki egy szót nem szólhat.
Jaj de okos.
És mit csináljon az aki:
- beteg, nem tud tekerni
- beteg a kutyája
- öreg a kutyája
- kicsi a kutya vagy túl nagy
- -30 fokban jeges úton
- viharban
- 30 fokban nyáron
és még sorolhatnánk. Arról nem is beszélve hogy a kutya nem gép! Mit szólnál ha az lenne a napi szórakozásod hogy futsz egyet a gépen de aztán a házadban lehetsz csak? Ilyen kb a börtönben van.
JA és bicikliút sincs! Karikázzunk a kamionok között meg másik törvényt sértve? Nem mindenki falun lakik. Hogy akkor nincs jogom kutyát tartani? Aha de akkor neked sincs jogod gyereket szülni, ha nincs közelben iskola, játszótér, ha nem vagy szép, ha beteg vagy, stb!
Csak egy hozzászólás:biciklivel a KRESZ szerint nem sétáltathatsz kutyát,éppen a miatt,amit az egyik válaszoló leírt (kamionos eset).
Volt már ismerősöm,akinek emiatt 50 ezerre landolt a rendőrök markában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!