Mondanátok 5 kg körüli kutyákat?
Nem ilyen retikülkutyára gondoltam. Első kutyám lenne. Esetleg a Mopsz fajtáról vélemények?
kössz-kössz
14f
Mopsz:
Az ideális testsúly 6,5-8,5 kg között van.
Ennél vannak nagyobbak és kisebbek is. Ha jó tenyésztőnél vásárolsz, és tudsz várni egy számodra tökéletes példányra, akkor várj, míg lesz egy a többinél kisebb kölyök az alomban és foglalózd le.
Személyes véleményem a Mopszról: Írtó barátságos, nekem a külseje abszolút favorit, nagyon aranyos szerintem. Elég okos (bár nem a legokosabb kutyafajta), könnyen tanítható. Benyomott arca miatt elég sokat "röfög", éjjel horkol is. Ha bent van tartva a lakásban az egész évi szobahőmérséklet miatt folyamatosan vedlik. Kertben tilos tartani, a hosszú távú hideget nem bírja.
Aki azt írta (egyik válaszoló), hogy éjjel ugat a szomszéd Mopsz kutyusa: az csak egy egyed egy kutyafajtából. Az a kutya nem azért ugat, mert Mopsz, hanem mert neveletlen vagy szocializálatlan, vagy csak egyszerűen a gazdák hozzá nem értése miatt, vagy lustaság, nem nevelik le egy rossz szokásról. Nem szabad egyetlen kutyáról megítélni egy egész fajtát...
5 kg körüli kutyafajták, amiket én ismerek:
-Majompincs
-Griffon
-Brüsszeli Griffon
ez a három fajta a színtől eltekintve elég hasonló. Csak sajnos ritka és őket tényleg CSAK! valódi tenyésztőtől szabad megvásárolni, elég drága mulatság...
-Manchester Terrier (kb 7-8 kg)
szintén ritka
-Boston terrier (Testtömeg: 6,5-11,3 kg)
-Törpe Pincser ("mini dobermann), Testtömeg: 6,5-11,3 kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!