Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondanátok 5 kg körüli kutyákat?

Mondanátok 5 kg körüli kutyákat?

Figyelt kérdés

Nem ilyen retikülkutyára gondoltam. Első kutyám lenne. Esetleg a Mopsz fajtáról vélemények?

kössz-kössz

14f

2011. szept. 16. 16:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Bernáthegyi is 5 kg amikor 2 hónapos. D:
2011. szept. 16. 16:50
 12/19 A kérdező kommentje:
nem grammra pontos 5kg tehát 8 körül is lehet. ment mindenkinek a zöld haver
2011. szept. 16. 17:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mopsz:

Az ideális testsúly 6,5-8,5 kg között van.

Ennél vannak nagyobbak és kisebbek is. Ha jó tenyésztőnél vásárolsz, és tudsz várni egy számodra tökéletes példányra, akkor várj, míg lesz egy a többinél kisebb kölyök az alomban és foglalózd le.

Személyes véleményem a Mopszról: Írtó barátságos, nekem a külseje abszolút favorit, nagyon aranyos szerintem. Elég okos (bár nem a legokosabb kutyafajta), könnyen tanítható. Benyomott arca miatt elég sokat "röfög", éjjel horkol is. Ha bent van tartva a lakásban az egész évi szobahőmérséklet miatt folyamatosan vedlik. Kertben tilos tartani, a hosszú távú hideget nem bírja.

Aki azt írta (egyik válaszoló), hogy éjjel ugat a szomszéd Mopsz kutyusa: az csak egy egyed egy kutyafajtából. Az a kutya nem azért ugat, mert Mopsz, hanem mert neveletlen vagy szocializálatlan, vagy csak egyszerűen a gazdák hozzá nem értése miatt, vagy lustaság, nem nevelik le egy rossz szokásról. Nem szabad egyetlen kutyáról megítélni egy egész fajtát...

5 kg körüli kutyafajták, amiket én ismerek:

-Majompincs

-Griffon

-Brüsszeli Griffon

ez a három fajta a színtől eltekintve elég hasonló. Csak sajnos ritka és őket tényleg CSAK! valódi tenyésztőtől szabad megvásárolni, elég drága mulatság...

-Manchester Terrier (kb 7-8 kg)

szintén ritka

-Boston terrier (Testtömeg: 6,5-11,3 kg)

-Törpe Pincser ("mini dobermann), Testtömeg: 6,5-11,3 kg

2011. szept. 16. 17:08
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a törpeschnauzert ajánlom, mert kisebbek közül ők még normálisak. A többi vagy retikülkutya, vagy nehéz nevelni :) Igaz, a törpesnaci is több, mint 5 kiló.
2011. szept. 16. 17:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Te súlyzózni akarsz? Legyen Mopsz, de harcikutyának hívd ám! :)
2011. szept. 16. 20:31
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
shetlandi juhász...nekünk a kanunk 8 kg...nagyon szép és hihetetlen okos kutya kevés öröklődő genetikai betegséggel
2011. szept. 16. 20:46
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Tesónak egy Jack Russel szuka lett az első kutyája. Én is mondtam, hogy egy terrier nem egyszerű állat :) , de nem érdekelte. Azóta elválaszthatatlanok. Nem volt baj a neveléssel, felkészült rá, következetes volt. Ennyi. Ha tetszik valamilyen fajta (kutyakiállításon vagy más helyen lehet tesztelni) akkor sok sikert. Persze van könnyen kezelhető fajta meg olyan amitől óva intenek, de jó kölyökválasztással és előkészülettel mehet a foxi is.
2011. szept. 16. 21:28
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
2 hetes bernáthegyi :)
2011. szept. 16. 23:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Bichonok közül bármelyik.
2011. szept. 17. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!