Milyen a nekem való kutya?
A "nagy kutya" és a "ne egyen sokat" elég nehezen összeegyeztethető. Talán, ami ebben a kategóriában megállja a helyét, az egy Újfundlandi, vagy Bernáthegyi. Nem annyira mozgékonyak, ebből talán következhet, hogy nem esznek annyira rengeteget.
De ott vannak még a Németjuhászok is, nem esznek sokat és gyakorlatilag igénytelenek.
Szerintem egy kicsit pontosítsd az elképzelésedet. A "nagy" kutya, amelyik nem eszik "sokat", elég relatív, attól függ, mihez viszonyítod. Az sem teljesen mindegy, hogy milyen körülmények közé akartok kutyát,(kert, lakás, nagy terület) Puszta állatszeretetből, vagy a ház őrzésére, terület védésre is vennétek? Az is számít,-szerintem - hogy ha vannak gyerekek, akkor milyen idősek?
És persze az is lényeges, hogy neked van-e kedvenc fajtád? Ha tudod, hogy milyet nem akarsz, akkor valami elképzelésed csak van arról, hogy milyet igen.:-)
én egyet értek az utolsóval...
de aki azt írta, hogy a német juhász gyakorlatilag igénytelen, az szerintem meg gyakorlatilag nem ért a fajtához. de elvileg sem.
a németjuhászok megőrülnek vagy elvadulnak, ha nem elégítik ki a feladatvégzési és mozgási szükségletüket.
nagyon nem ajánlom.
de jó lenne tudni, volt-e már kutyátok (tehát van-e kutyatartási tapasztalatotok), mire kellene a kutya, mennyit foglalkoznátok vele, kertes ház-e, illetve hány évesek a gyerekek.
amíg ezeket nem tudom, én nem ajánlok fajtát.
16:08:
Írta, hogy ne legyen kényes, én ebből arra gondoltam, hogy kutyakozmetikára, sajátos étrendre gondol.
Akinek arra nincs ideje, hogy foglalkozzon a kutyájával annyit, hogy az ne őrüljön bele az unalomba, annak se kutya, se gyerek nem való.
Ettől függetlenül bevallom, hogy fingom nincs a kutyafajták igényeiről, csak gondoltam megosztom a véleményem a kérdezővel.
ja értem, így már más!:)
már azt hittem, Te is egy olyan elborult agyú kutyatartó vagy, aki azt hiszi, hogy kertes ház = nem kell kutyaséta...
de örülök, hogy tévedtem!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!