Hogy tetted túl magad a kutyád halála után?
Nekem tavaly nyáron halt meg (július 31-én) a 8 éves kutyusom.
Azt hittem meghalok. Mikor altatta a doki, annyira sírtam, hogy nem kaptam levegőt, ő ott ült az ölemben és szép lassan aludt el, a testvérem rám is szólt, hogy szedjem magam össze, inkább nyugtatgassam a kutyát. Úgyhogy nagylevegőt vettem, és próbáltam a kutyával nyugodt lenni...
Hazamentünk, nálam volt a kutya még mindíg (már halott volt). Bementem a házba, letettem az ágyamra és órákig sírtam. Borzalmas volt, soha nem felejtem el.
Megkértem a testvéremet, hogy a kutya összes holmiját szedje össze a házból azonnal, mert ha elöl hagyja, én abba belepusztulok. Összeszedte, elrakta, több zsáknyi cuccot kellett elraknia, még az ágyneműmet és a szőnyegeket is, amin aludt a kutya, mert rá se bírtam nézni, annyira elfogott a zokogás.
Aztán elhamvasztattuk a kutyát. A háznak egy olyan pontján van az Urna, ahol sosincs "egyedül", vagy csak ritkán.
Én azóta sem megyek abba a helységbe, ahhol a kutya cuccai vannak bezsákolva. Már egy év eltelt, de annyira rossz.
Júliusban halt meg, augusztusban már nézegettem kenneleket, de csak szomorkásan, kedvtelenül, nem is akartam új kutyát, csak a család tanácsolta nekem.
Szeptemberben megtaláltam Őt. A mostani kiskutyám. Akkor volt 2 hónapos mikor megtaláltam őt a tenyésztőnél és 3 hónapos volt, mikor hozzám került. Most egy éves. :-)
Az előző kutyámat soha nem fogom elfelejteni, sőt szerintem még elengedni sem tudtam őt, de kutya nélkül nem lehet élni. Vagy legalábbis én nem tudok.
A kérdésre válaszolva, nem tettem túl magamat rajta, csak már nem gonolok rá olyan sokat és most (egy év elteltével) nem mindíg sírok, ha eszembe jut ő.
De, ami/aki a legtöbbet segített nekem, az a mostani kutyusom. Mellette nem lehet, nem tudok szomorkodni.
Sehogy.
Ha másik kutyád lesz is - mert kutya nélkül nem tudunk élni - akkor is hiányozni fog.
3 kutyámat temettem már el a kertben, most 2 éve az utolsót. Itt van körülöttem a többi, az unokája, a gyereke is, de egyik sem tudja pótolni a hiányukat. Minden alkalommal kicsordul a könnyem, ha eszembe jutnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!