Mi baja lehet? Miért nem evett?
Ma este kapott vacsorát a kutyám, Royal Canin kistestűeknek való táp, elég puha. Látszott a kutyán (mint minden etetésnél), hogy majd szétrobban, úgy akar már enni. De mikor kiadtam a parancsot, hogy ehet, odaszaladt és abszolút elbizonytalanodott. Szaglászta, aztán kivett egy szemet a tálból, megpróbálta szétrágni, de nem ment neki, kiköpte, mégeegyszer megpróbálta, kiköpte.
A tápot pici baba kora óta kapja, eddig kölyöktápot evett, két hónapha pedig ugyanazt a márkát (royal canin) felnőttbe kapja. Minden reggel/este tűkön ülve várja az etetést. Elég puha tápról beszélünk és imádja is, látszott most is, hogy nagyon akar enni belőle, de "valami" vissza tartotta.
Végül arra gondoltam, lehet valami a szájával (fogával, ínyével), vittem neki tejbe áztatott kenyeret. Az lecsúszott neki 5 perc alatt.
Mi történhetett? Van valami fogászati problémája? Nem levert, utána játszott egy nagyon, szaladgált, csóválta a farkát. Étvágya is volt szerintem, csak nem akart enni.
Pont most nincs pénzem állatorvosra. Mennyire "ciki" pénz nélkül menni állatorvoshoz? Ráadásul idegen orvos, most lennénk nála először.
Ha esetleg letört a kutyám foga, akkor azt hogyan kezelik? Betömik nekik is, mint az embernek, vagy csinálnak rá fogpótlást? Vagy kihúzzák? Altatásban végzik? Mennyibe kerülne?
A történethez lehet, hogy köze van annak, hogy tegnap kapott egy szem olyan kutyatápot, ami elég nagy volt és elég kemény az övéhez képest és megette. Pedigree volt azt hiszem. Ez a szem táp kb 1.5 cm volt, a sajátja meg jó, ha 3-4 mm.
Jaj, valaki adjon tanácsot! Kétségbe vagyok esve teljesen. Nem akarom, hogy szenvedjen, de most annyira nincs pénz állatorvosra. De ingyen ellátást kérni olyan nagy pofátlanság szerintem. Ilyen hülye helyzetbe hozni egy orvost, hogy ott állsz a kutyával és ingyen kezelést kérsz, vagy "hitelre", s közben még életében nem látott téged...
:'-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!