Egy hete szültem meg a kisfiamat. Van egy két éves uszkár kutyám, akit elvittünk itthonról. Mikortól kezdhetem meg a kutya és a gyerek összeszoktatását? Félek, hog yallergiás lesz a gyerek. Bár állítólag az uszkár szőrére nem lehet.
Nekem is van gyerekem. És egy yorkim a lakásban. Én nem raktam ki a kutya szűrét. Megtanítottam neki, hogy a gyerekszoba tabu. Amúgy meg totál teljesen nem 6hóm egy év mire minden kutya dolog szőr egyebek teljesen eltűnik a lakásból...Én csak arra gondolok, hogy alap higiéniai dolgok legyenek meg, nem kell a kutyát elzárni a családtól félő, hogy utána rossz szemmel nézzen a kis jövevényre. Allergiától nem tartottam (takarítás), yorki szőre sem hullik jobban, mint a mi hajunk. Kutya rendszeres ápolása, fürdetése fontos dolog.
Ha van egyéb kérdésed nyugodtan írj e-mailt.
Kócos Barby egy 9 hónapos kisfiú édesannya
Köszönöm a kedves hozzászólásokat:) Várok még egy jó párat:)
Azt hiszem, akkor mi is elkezdjük a fokozatos hozzászoktatást:)
Baromi nagy hátránnyal indulsz neki ennek az egésznek mivel a kutya az első pillanattól tudni fogja hogy az egyetlen lényeges változás miatt nem lehetett otthon!
Attól függően hogy mennyi ideig nem volt veletek egyre nehezebb dolgod lesz. A legjobb az lenne ha szakember segítségét kérnéd!!!!
A legújabb kutatások szerint az a gyermek, amelyik állatok között nő fel(kutya-macska van a csládban, stb), sokkal kisebb eséllyel lesz felnőttkorára allergiás beteg!
Úgyhogy hajrá, hadd barátkozzanak.
Szerintem az nem olyan tragédia, hogy a kutya most nincs otthon. A kutyák is szoktak nyaralni menni, de - érzésem szerint - nemcsak vissza lehet, sürgösen haza is kell vinni a kutyát a fent taglalt összeszokás miatt.
Ami pedig a betegséget és az allergiát illeti. Nem erősítem meg az utolsó hozzászólást, mert "tudományosan" nem értek hozzá, de elfogadom a választ, s engem meg is nyugtatna. Ennek igazolására álljon itt egy "rémtörténet": Volt egy nagy, öreg (13 éves) cicánk. (Neki aztán hullott a szőre, igaz naponta volt porszívózás is. Másfél-kétéves kisfiam csúszott mászott, magával cipelte a cumis üvegét, és időnként meg is dörzsölte a szőnyegben. A doktor bácsi azt mondta, hogy ennyi fertőzésre szükséges is van egy kisgyereknek, mert attól lesz immunius. Azóta 28 év eltelt, és a doktor bácsinak igaza volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!