Ha így megy a kutyám akkor el kell vinnem állatorvoshoz? :O
Orvos kell mindenképpen. Ha így hagyjátok, csak rosszabbodni fog az idő múlásával. Ha csak az egyik lábán jelentkezik, idővel tönkre megy a másik is, mert azt terheli.
Ráadásul egy állandó fájdalomban élő kutya idővel morcos, morgós, netán odaharapós is lesz. Keressetek olyan orvost, aki ad részletfizetési kedvezményt.
Nem valószínűleg van az, hanem az.
Ezt mondaná meg a röntgen 100%-osra, ami most "csak" 99.
Igaza van a dokinak, ez vagy marad így, vagy majd romlik (idősebb korára). Helyrerakni nem lehet, csak műtétileg, mert pont azért ugrál a kutya, mert időről-időre kiugrik neki(fáj), aztán vissza(nem fáj és ismét terheli). Nézegess, olvasgass róla a neten.
Én is dilemmázom ezen elég régóta, mert ha megvan a röntgen, és tudjuk mi van, akkor is csak ezt tudjuk, hogy kevés terhelés, zöldkagyló kivonat, kiegyensúlyozott étrend, és inkább sovány legyen, mint picit is túlsúlyos. Mondjuk az én kutyámnak messze nem ilyen súlyos, mint a tiédnek, talát ötször fordult elő, hogy felkapta a lábát, meg nagy tempónál furán fut, és elég nehezen áll fel.
Én pont most döntöttem a korai műtét mellett. Nekem az nem pálya, hogy még néhány év, és már csak a szteroid marad, ami szétcseszi a veséjét, a máját, aztán végül el kell altatni, mert tarthatatlan állapotba kerül.
Persze műteni lehet még akkor is, mikor már súlyos a dolog, csak ugye akkor sokkal bonyolultabb és drágább műtét lesz, mert addigra szétkopnak az izületek.
Gondold át, várhat is még, egyelőre fogyás és zöldkagyló, gyűjtögethetsz a műtétre, én is azt teszem.
Egy jó ortopéd orvos még csak a véleményét sem mondaná el anélkül, hogy előtte van a röntgen felvétel. Amíg nem tudni pontosan mi a gond, és mennyire súlyos, addig óriási felelőtlenség az orvos részéről bármit mondani erre a problémára.
Láttam már dp-s kutyát maga alá pisilni, mert olyan fájdalmai voltak, hogy felállni sem tudott. A két betegség nagyon hasonló. Te tudod, hogy mennyire fontos a kutyád, de számíts rá, hogyha kezeletlenül marad, akkor ez hosszú távon csak romlani fog. Lehet, hogy majd csak 9-10 éves korára lesz olyan súlyos, hogy altatni kelljen, aztán akkor majd eheted magad azon, hogyha időben megműttetted volna, akkor lehet 18 évet is vidáman elélt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!