Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valami rendellenesség áll a...

Valami rendellenesség áll a háttérben vagy csak rossz szokás? :O

Figyelt kérdés
Mióta hozzánk került a kutyánk azóta (hívjuk "vágtának"), lassú vágtában ki ki hagy egy két ütemet a bal hátsó lábával. Van amikor két ütemet is kihagy és ilyenkor fenn marad a lába nem rakja. Remélem értitek! Megnéztem nem fáj még csak nem is érzékeny, ráadásul a többi jármódban nem fordul elő! Szóval ez csak rossz szokás vagy valami rendellenesség áll a háttérben? Úgy vagyok vele hogy nem akarok addig elmenni az orvoshoz amíg ez nem súlyosbodik. Lehet akár diszplázia előjele?
2011. szept. 11. 18:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen fel fel kapkodja a bal hátsót, mondjuk minden második ütemnél nagyon gyakran. És tényleg hasonlít a patella ficamra. Úgy kell elképzelni hogy amikor mondjuk futunk és ő beugrik lassú "vágtába" akkor egy idő utána bal hátsó lábát fel fel kapkodja nem rakja amikor le kéne hanem fent tartja, valamikor két ütem erejéig. ÉS ahogy leírták utána mintha semmi baja se lenne pár másodpercig használja de aztán újra és ez a folyamat játszódik le folyamatosan.
2011. szept. 12. 16:36
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem mert ha a szokásosnál jobban megvan terhelve akkor már rohanásba van tehát gyors "vágtába" és akkor nem csinálja!
2011. szept. 12. 16:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Találtam egy videót pont ezt csinálja! http://www.youtube.com/watch?v=8G1XyaOKtOU&feature=related
2011. szept. 12. 16:40
 14/14 anonim válasza:

Heló! :)

Látom, már öt éve tetted fel a kérdést, kicsit későn akadtam rá, remélem azért még erre jársz, és megnézed amit írok.

Nekünk egy három éves havanese kutyusunk van, aki szinte már olyan, mint egy kis kecske. Nagyon nagyokat ugrik, füvet eszik folyton (tudom, hogy ilyenkor ég a gyomra) és a dolgát kicsi bogyókban végzi el. De a legviccesebb, amikor elkezd futni és ahogy te is mondtad a te kutyusodról, ő is felkapkodja a lábát. Voltunk már vele régebben orvosnál és megemlítettük, megnézte, de nem talált semmit, nem fájt a kutyának és szaladgálni is tud. Aztán találkoztunk egy kicsit idősebb, olyan 7-9 év körüli tacskóvak és ő is ugyanezt csinálja, de neki sincsen semmi baja.

Amúgy Beni a kutyusunk neve, de Kecskének és Sasszékirálynak (amiért emeli a lábát) szoktam hívni. :)

Üdv: Egy kutyabolond lány ^^

2016. ápr. 12. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!