Szóval, vagy kézjellel érdemesebb tanítani a kutyát?
Az ismerősöm kutyája csak akkor csinál valamit, ha meghallja azt a szót, hogy űl, fekszik, gyere...
Az én kutyám inkább kézjelre van tanítva, szóval ha mutatom neki, meg se kell szólalnom, csak ránézek, és már le ül. Persze ha azt mondom, hogy űl simán, akkor is le ül, de inkább akkor ha látja a jelet.
Melyik a jobb? Kézjelre szón nélkül tanítani a kutyát, vagy kézjel nélkül szóval tanítani a kutyát?
Van előnye, hátránya mind a kettőnek?
Vagy tökmindegy?
Én is mindig összekötöm a parancsot egy kézjellel, mindkettő fontos/hasznos, de a parancs jobb, hogy hallja, azzal hallótávolságon belül bárhol kordában tudod tartani a megfelelő kézpettségű kutyát.
Az előttem szólóval tökéletesen egyetértek! :)
A border colliem minkettővel lett tanítva. Ha mondom neki a parancsokat, akkor is érti, de ha mutatom, az is tökéletesen megy neki. Ez fontos, mert kistesóm süket, és ő mutatja a kézjeleket, míg én mondom neki.
Általában ha kiképezni megyek, akkor kézjelekkel tanítom a kutyákat, de persze én is mondom hogx "ül,fekszik" stb. De attól függ. A saját kutyusomnak is idő volt, hogy szóra menjen neki minden, de 30 parancsot szóra megért, szóval sokra jutottunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!