SOS Mit tegyek, egy kismacska be akar költözni a kiskutyám mellé?
Kutyás gazdik vagyunk, nagyon szeretjük a kiskutyánkat. Pár napja megjelent nálunk egy fiatal cica, hihetetlenül nyitott felénk, állandóan a sarkunkban van, nem fél, kedvesen nyávog, láthatóan jól érzi itt magát. Mi ennek viszont nem örülünk, nem értünk a macskákhoz és nem is fér bele az életünkbe egy második családi kedvenc.
A kiskutyám nagyon érdekesnek találja a macskát, nem agresszív vele, néha megy utána, a macska pedig átmegy a szomszédba, hogy a kutya ne érhesse el, aztán mikor elmúlt a veszély, persze jön vissza a mi kertünkbe.
Szóval, van egy macsek aki láthatóan hozzánk akar szegődnek. Van a kiskutyánk, aki nem tartja távol a macskát. Vagyunk mi, akik nem akarnak macskát. Rádaásul mivel kóbor a cica, lehet mindenféle élősködője, féltem a kutyusom és magunkat is.
Mit tegyünk?? Kérlek segítsetek!
Az én véleményem: oltatni a macskát aki ezt kitalálta az is csak pénzt akar lehúzni.
Ivartalanítás: ha beszélsz a zöld zebra alapítvánnyal, ők olcsóbban megcsinálják, mert ők gazdiknak is segítenek, és tökéletes munkát végeznek. Nekem a nőstény cicára 6000ft-ot ajánlott ami egyébként 12.000 lenne, de Maglódra kell menni vagy azt hiszem Diósdra. Bár van olyan akinek ez közel van.
A cica egyedül maradt és még fiatal tehát idei lehet. Ők is szeretnek ragaszkodni valakihez és biztonságban érezni magukat, és ezért nagyon hálásak tudnak lenni. Télen melegíthetnék egymást. Szerintem ők választanak ki minket, és a kutyád sem bánná úgyhogy kérlek fogadd be!
A szeretetet meg lehet osztani, még sem fog soha elfogyni, és kevesebb sem lesz ezáltal.
Nekem 2 kutyám van és 4 macskám, mégis meg tudom oldani az etetésüket mert mindig akad valami szomszéd aki pont akkor hoz valami ételmaradékot amikor éppen szükségem van rá. Még csirkecomb is szokott lenni benne. De azért a friss egérhúst még most sem vetik meg!
Szerintem a cica szempontjából fontosabb az hogy legyen családja, és kapjon enni, mint az hogy be van e oltva meg ilyenek. Ez már csak részletkérdés. Azt hiszem ha ennyire kérdezősködsz emiatt akkor a lelkiismerettedel vívódik az értelmed. Viszont a szíved már befogadta, ne küzdj ellene! Ketten még simán elférnek.
Igazi jó magyar paraszt hozzáállás, hogy a macskát nem kell oltatni. Sokkal több betegséget kaphat el mint a kutyák. Veszettséget szereznie pedig nagyobb esélye van, mert a cicák többet kóborolnak, esetleg az erdőben találkozhat veszett állattal, vagy egérfogáskor találhat veszett egeret.
Hosszú évek óta nem volt csak egyetlen bizonyíthatóan veszett állat támadás, az egy cica volt. A megtámadott gyerek bele is halt.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, szinte csak kedves, hasznos dolgot írtatok.
Az egyik válaszoló tökéletesen megfogalmazta a helyzetet:
"Az értelmed küzd a lelkiismereteddel" Igen, ez így van.
Soha nem vágytam cicára, de ő most itt van és lehet, hogy hülyeség, de úgy érzem biztonságban érzi magát mellettünk a cica.
Egyébként most ott tartok, hogy oké, akkor van egy macskánk is és már készülök befogni a cicát és elvinni állatorvoshoz de ma reggel meginogtam: A kuttyom egyáltalán nem agresszív a cicával szemben, viszont nagyon szeretne vele játszani, amit a cica nem mindig ért meg. Ilyenkor fúj a kutyusomra, és a levegőt pofozza a mancsával, olyat még nem láttam, hogy ténylegesen a kutyámnak kapott volna oda.
Viszont ma reggel éppen elvoltak egymással, és egyszer csak azt hallottam, hogy a kutyám fájdalmasan felnyüszít.
Nagyon gyanakszom a macskára, ma figyelni fogom, ha kiderül, hogy bántja a kutyusom, mennie kell.
Ha pedig jól elvannak, akkor kezdem talán elfogadni, hogy macsekgazdi lettem...
Egyébként nagyon okos cica, simogatni is hagyja magát, ha valahova nem akarom, hogy bemenjen elég rászólni és már megy is ki. Az persze más kérdés, hogy két perc múlva újra próbálkozik. :)
(Ja és ne röhögjetek ki emiatt a "macsek bántja a kuttyot" miatt, nagyobb a kutyus persze, de még kölyök, naív, és attól félek, hogy a macska belekap a szemébe.
Nem nevetséges egyáltalán. Én is jobban féltem a kutya szemét a játékkor. A mi macskánk nem ereszti ki a karmát soha, ha itthon játszanak, de láttam már, hogy az utcán találkozott össze kutyával és csúnyán helybenhagyta.
Ha a kutyának elsőre nem sikerül elkapni a macska gerincét, a bunyóban szinte mindig a macsek nyer.
Ha ők elvannak egymással, akkor a cica részéről ez csak egy kis nevelés. Ha megszokják egymást, a kutya is tudni fogja, hogy meddig mehet el és akkor a cica sem fog félni és karmolni meg fújni.
Köszi, én is ebben bízom, mikor látom, hogy bántaná a kutyust a cica, mindig megszidom és szerintem ez hatásos is, mert pl. tegnap a macska már hanyatvágta magát a kutyusom elött, és egyáltalán nem félt tőle.
Ott volt a gond, hogy kergetőztek és a macska hirtelen befékezett a kutyusom elött, aki meg szépen elgázolta, erre a cica pedig akkorát ugrott, mint egy bakkecske és azóta megint bizalmatlan, kicsit agresszív a kutyámmal.
Amúgy lehetséges lenne, hogy távoltartja a "mi" cicánk a környék többi macskáját?
Mert mielött ő idejött hozzánk, állandóan bejárkálta kóbor macskák hozzánk, viszont amióta ő itt van, nem láttam más macskát nálunk.
Szia!:)
nem kell félteni a kutyusod, az enyémek is kaptak pár pofont a cicáimtól (6 kutya, 2 cica), de mostanra az egyik kutyus és cica úgy összebarátkoztak, hogy összebújva alszanak.:)
Az a cica már nem fogja úgy megkapni a kutyádat, hogy "húdesérülést" okozzon neki, ebben biztos vagyok.
kicsit belekap az orrába, de túléli a kutyus, legalább más cicákkal óvatosabb lesz...:) (mert idegen cica viszont nagyon is belekaphat a szemébe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!