Ezért tényleg feljelenthetnének minket?
Szóval a helyzet a közvetkező. Lakótelep-> nagy rét a házak mögött. Este összegyűlik a kutyás banda, 10 -15 kutyával. Ebből kb 10 pit bull és amstaff, kölykök-felnőttek vegyesen. Tényleg ránk hívhatják a rendőrséget??(sok harci kutya egy helyen).Csak mert elvannak engedve ugye, hagy szaladgáljanak , játszanak egymással,és ugye ilyenkor nincs rajtuk szájkosár, hiszen nem bánt egyik kutya sem, jól neveltek.
Ja a vicc az egészben az , hogy körben állunk , mi gazdik a kutyák meg legtöbbször a kör közepén játszanak , és azon nevettünk ,hogy tuti azthiszik , hogy kutyaviadalokat tartunk...:D Pedig erről szó sincs, csak játszanak.Tehát ha a házakból valaki ránk hívná a rendőrséget ez okból, akkor indítanának eljárást az ügyben?
Szerintetek ha igényelnénk az önkormányzattól , mondjuk aláírás gyűjtéssel egy kutyafuttatót erre a bizonyos rétre , akkor elkerítenék nekünk a helyet?
Igen, mert közterületen továbbra is kötelező a póráz/szájkosár.
Önkormányzattól meg maximum egy levelet kapsz, hogy nincs rá pénz, ha egyáltalán méltatnak válaszra.
Igen, mert ha jól értettem, akkor ez nem hivatalosan kijelölt kutyafuttató. Márpedig akkor kötelező a póráz és a szájkosár.
Legalább ne egy lakótelep mellett engedjétek el őket, hanem keressetek olyan részt, ahol nem nagyon vannak emberek.
És ha őszinte akarok lenni, én sem örülnék, ha egy rakat stafford és pit lenne a házunk mellett szabadon.
Rátok, hívhatják a rendőrséget, ha tényleg nem bántják egymást a kutyák és nincsen rajtuk harapásból származó sérülés, akkor nem lesz probléma.
Abból viszont lehet, hogy pitbullt, csak engedéllyel és ivartalanítva lehet tartani Mo.-on.
utolsó, ma már nem kell engedély a pithez:)
amúgy elég nevetséges lenne, hogy egy kauhoz/kájhoz/kangalhoz nem kell engedély, de egy pitbullhoz igen...:D
A feljelentgetés ősi magyar szokás. Igen megtehetik, hogy feljelentenek. De szerintem, ha normálisak a rendőrök, vagy a közteresek és látják, hogy semmi gond nincs veletek, akkor max egy figyelmeztetés lesz az egészből.
Én gyakran sétáltatom a kutyáimat póráz nélkül. Eddig a közteresek megdicsértek, milyen jól neveltek a kutyák, vagy megkértek, hogy most ne azon a helyen sétáljunk, mert jönnek az önkormányzattól valami fejesek és akkor őt fogják piszkálni.
Lényeg, hogy ha valami gond lenne, nem kell pampogni, csendben el kell ismerni, hogy szabálytalan vagy, normálisan kell kommunikálni és akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!