Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szöges nyakörv a kájomra?

Szöges nyakörv a kájomra?

Figyelt kérdés

közép-ázsiaim van, és szöges nyakörvet kell rá tennem.

írnátok véleményeket, tapasztalatokat?

azon is kell rántani? elég vastag a nyakán a bőr...

mi csinálnátok, ha összekapna a kutyátok egy másikkal, és belétek harapna akkorát, hogy vérzik?

mármint mi ilyenkor a helyes?

rántok egyet a szögesen és ül meg fekszik?

meg kell verni?... (úgy sem érzi...)

köszi a válaszokat!

2011. szept. 5. 11:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Jafar tulajdonos! Akkor neked leírom, hátha tanulsz a dologból és ragad rád valami. Sajnos a Rasid nevű KÁJ tulajdonosok hajthatatlanok, hátha te még menthető vagy.

Pásztorkutyánál a legfontosabb:

- kemény kéz,

- következetesség,

- dominancia letörése lehetőleg minél kevesebb durvasággal.

- SZOCIALIZÁCIÓ emberrel és kutyával (ez nagyon fontos!)

- alap engedelmesség bőven elég (legfontosabb a behívás és a helyben maradás - ül, fekszik, stb. másodlagos)

- ŐV képzés felejtése. Ha nagyon akarod hordhatod, de tönkreteszed a kutya eredeti ösztönkészletét. Ha mégis hordod, akkor minimum várd meg a fogváltást (7 hónapos kor, de még jobb ha az 1 éves kort)

Ha ezeket nem tartod be, lesz egy 50-70kg-os kutyád, amelyiket nem fogsz tudni kezelni, elvadul és nem ez lesz az egyetlen harapás, amit beszedsz tőle. A családodról nem is beszélve.

2011. szept. 5. 13:59
 22/28 anonim ***** válasza:

Nálunk mikor középfok után az ÖV ösztönteszt volt, kapásbol közölték, hogy a sarplaninac haza mehet, ő nem

ÖV-zik.

2011. szept. 5. 14:01
 23/28 anonim ***** válasza:
Helyes, ilyen a normális kutyaiskola. Ha pedig a kutyaiskolában nem tudják, akkor legalább a gazdi tudja, hogy az adott fajtával mit lehet és ajánlott csinálni. De sajnos a legtöbben divatból vagy kinézetre vesznek kutyát. A tipikus "enyém legyen a legdurvább kutya". A pitbull ideje lejárt, jönnek a nagy termetű pásztorkutyák és mindenki kaut, kájt és kangalt akar. Szerencsére a kuvasz és a komondor nem népszerű, adja ég, hogy ne is legyenek azok.
2011. szept. 5. 14:04
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy normális kutyaiskolában így "működnek" a KÁJok:

[link]

Érdekes módon ezen a két kutyás SOHA nem volt szöges nyakörv, viszont békében végigfeküdtek a szemináriumon egy teljes napot póráz nélkül tömegben, rengeteg kutya között. Vajon miért?

Azért mert féléves korukig lakásban laktak, családban, más kutyákkal, full intenzív szocializációval. Azért, mert soha nem ÖV-ztek velük, nem nyultak bele abba az iszonyatos védőösztönkészletbe. Kiváló őrkutyák és barátságos mackók egyben. Emma, a közelebbi szuka terápiás kutyaként is dolgozik, beteg lelkű, sérült szocializációval rendelkező kutyákat gyógyít. Szöges nélkül. Keress egy olyan sulit, ahol ezt meg tudják oldani.

Ha meg azt nem akarod, mert annyira bízol az oktatóidban, akkor beszéld meg velük a szöges nyakörv kérdést, ugyanis mi még sosem próbáltunk ilyen erős védőösztönnel rendelkező kutyát fizikai ráhatással szankcionálni, és nem is fogunk. Sőt én a magam részéről fojtót sem használok.

2011. szept. 5. 14:17
 25/28 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszenek ezek a KÁJ-ok, gratula hozzájuk! Egy igazi pásztorkutya ilyen. Ha nincs veszély, nem kell védenie, akkor ilyen nyugodtan fekszik.
2011. szept. 5. 14:22
 26/28 anonim ***** válasza:
Emmáról láttam videót terápiás munka közben! Nagyon jó volt!
2011. szept. 5. 14:23
 27/28 A kérdező kommentje:

de nem tudom, hányszor mondjam még, hogy volt veszély, egy hülye kis kutya nekitámadt egy falkatagnak.

nagyon ügyes volt Jafar, hogy előbb csak figyelmeztette azt a kicsit, de mivel az tovább hergelte, összekaptak (közben én már futottam felé, nagyon gyorsan zajlott le az egész.)

Jafar simán csak játszani akart volna.

utána meg őt támadta meg egy kis nyomi kutya.

4 hónapos koráig velem aludt, 2 felnőtt szuka nevelte, nagyon imádják egymást.

Olyanokat megenged nekik, hogy csak lesek...

a behívás már nagyon jól megy, akkor is hallgatott rám, amikor az erdőben összetalálkoztunk egy német juhásszal és egymásnak estek. (szóval még kritikus helyzetben is behívható.)

ül, fekszik, akadályokon is átmegy, gyönyörűen jön láb mellett,...

nem értem, miért kell ezt így túlreagálni.

akit ennyire ledöbbent, az nem látott még kájt.

nyilván mostantól próbálgatni fogja a határait.

nyilván nagy fájdalmat sem akarok neki okozni, de a kutyasuliban más kutyák biztonsága érdekében ajánlották a szögeset.

csak gondoltam itt megkérdezem, hátha adtok valami tanácsot, hogy mittudomén azon rántani sem kell stb, de látom itt csak 20 diplomás nagytudorok vannak akik mindent felfognak, csak a kérdést nem.

köszönöm a semmit.

2011. szept. 5. 14:49
 28/28 anonim ***** válasza:

A szöges nyakörv hivatalosan nem arra van, hogy fájdalmat okozz vele a kutyának. Viszont ha nem tudod használni, nem csak fájdalmat, de komoly sérülést is okozhatsz vele.

Szögest általában a feladatok pontosítására használják, nem arra, hogy leszedd a kutyádat egy másikról.

Tessék itt a válasz. A szöges nem lesz megoldás a problémádra. A többit meg már leírták előttem.

2011. szept. 5. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!