Szöges nyakörv a kájomra?
közép-ázsiaim van, és szöges nyakörvet kell rá tennem.
írnátok véleményeket, tapasztalatokat?
azon is kell rántani? elég vastag a nyakán a bőr...
mi csinálnátok, ha összekapna a kutyátok egy másikkal, és belétek harapna akkorát, hogy vérzik?
mármint mi ilyenkor a helyes?
rántok egyet a szögesen és ül meg fekszik?
meg kell verni?... (úgy sem érzi...)
köszi a válaszokat!
Hagyjátok, ez a kislány és az anyja a Rasid nevű KÁJ kutyájukkal teljesen fafej. Fogalmuk sincs erről a fajta kutyáról, 5 hónaposan már ŐV képzésre járnak vele (ha tudnám melyik kutyaiskola, lenne hozzájuk pár keresetlen szavam).
Már most látszik, hogy nem tudják kezelni a kutyát, hiszen szöges nyakörvet akarnak, illetve megharapja a saját kutyája... 2-3 évesen ki fogja irtani a családot, mert addigra sikeresen elvadítják.
MÉG MINDIG NEM KAPTAM NORMÁLIS VÁLASZT...
bocsi gyerekek, de ezért már lepontozok.
oké, de ha nem szöges nyakörv, akkor hogy?...
mondom, amúgy teljesen engedelmes, egyszerűen csak kamaszodik, nincs ebben semmi rendellenes.
betartom a falkavezéri dolgokat, nem eszik a tálamból, én eszem előbb, ő csak utánam, én megyek be előbb a kapun stb...
és mondom amúgy nem is támadt volna, ha az a másik kutya nem támad neki a szukámnak!!!!
onnantól meg már benne volt a feszültség a levegőben.
utolsónak: 20 éves fiú vagyok, és a kutyám Jafar.
honnan veszed, hogy Rasid a kutyám és lány vagyok???
Na, akkor még egy dilettáns KÁJ tartó...
Pásztorkutyát nem javallott ŐV hordani. Pláne nem fogváltás előtt. A kutyákat 7 hónapos kortól, de még jobb 1 éves kora után vinni ŐV képzésre.
Sajnos a kutyaiskolában, ahova jársz (kíváncsi lennék melyik), nem tudják hogy pásztorkutyát finoman szólva nem illik ŐV képzésben részesíteni, ugyanis tönkreteszi az ösztönkészletét és elvadítja. Ezek a kutyák ösztönből védik a területüket, viszont nem ŐV munkakutyák.
Úgy még most jobb, ha abbahagyod a képzést, mielőtt végleg elvadítják a kutyádat.
Más kutyákkal kéne szocializálni, más kölykökkel kéne játszania, de ezek szerint már most verekszik és ez nincs rendbe rakva. Az lesz a vége, hogy beleköt egy nagyobb kutyába és az rendesen helyben hagyja.
a kutyát folyamatosan szocializálom, rengeteg helyre viszem magammal emberek, állatok közé pici kora óta.
az anyjuk elpusztult egy hülye gazda miatt, ezért 4 hetesen került hozzám.
tegnap előttig játékos volt más kutyákkal, soha semmilyen gond nem merült fel, hívásra is azonnal jön hozzám.
nem veréssel neveltem, hanem jutalomfalattal motiváltam.
sok dicséretet kapott a kutyasuliban, ámultak, hogy milyen békés és engedelmes.
ez a múltkori eset nagyon váratlan volt, az is lehet, hogy szimplán már fáradt volt és emiatt ingerlékeny, nem tudom.
mondom, egy falkatagot védett, amúgy szépen játszott a többi kutyával.
az oktatóban megbízom, nagyon profik.
jöhetnek még válaszok.
"teljesen engedelmes, csak kamaszodik, nincs ebben semmi rendellenes, benne volt a feszültség a levegőben"
Tipikus "banánkeresés"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!