Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szöges nyakörv a kájomra?

Szöges nyakörv a kájomra?

Figyelt kérdés

közép-ázsiaim van, és szöges nyakörvet kell rá tennem.

írnátok véleményeket, tapasztalatokat?

azon is kell rántani? elég vastag a nyakán a bőr...

mi csinálnátok, ha összekapna a kutyátok egy másikkal, és belétek harapna akkorát, hogy vérzik?

mármint mi ilyenkor a helyes?

rántok egyet a szögesen és ül meg fekszik?

meg kell verni?... (úgy sem érzi...)

köszi a válaszokat!

2011. szept. 5. 11:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%
Ha olyan jó az a suli, akkor talán ott kérdezősködj! De az a véleményem, hogy te és a kutyád közveszélyesek vagytok!
2011. szept. 5. 13:34
 12/28 anonim ***** válasza:
Nehogy szöges nyakörvet adjál arra a szegény kutyára ! Ez olyan mintha neked szüleid nem tudnának TÉGED kordában tartani és szöges nyakörvet adnak rád ! Látszik hogy nem vagy falkavezér.. Ha az akarsz lenni akkor minél hamarabb kezd el mert ha így folytatod, akkor lassan a kutya fog téged nevelni !
2011. szept. 5. 13:38
 13/28 anonim ***** válasza:
72%

Hagyjátok, ez a kislány és az anyja a Rasid nevű KÁJ kutyájukkal teljesen fafej. Fogalmuk sincs erről a fajta kutyáról, 5 hónaposan már ŐV képzésre járnak vele (ha tudnám melyik kutyaiskola, lenne hozzájuk pár keresetlen szavam).

Már most látszik, hogy nem tudják kezelni a kutyát, hiszen szöges nyakörvet akarnak, illetve megharapja a saját kutyája... 2-3 évesen ki fogja irtani a családot, mert addigra sikeresen elvadítják.

2011. szept. 5. 13:38
 14/28 A kérdező kommentje:

MÉG MINDIG NEM KAPTAM NORMÁLIS VÁLASZT...

bocsi gyerekek, de ezért már lepontozok.

2011. szept. 5. 13:40
 15/28 A kérdező kommentje:

oké, de ha nem szöges nyakörv, akkor hogy?...

mondom, amúgy teljesen engedelmes, egyszerűen csak kamaszodik, nincs ebben semmi rendellenes.

betartom a falkavezéri dolgokat, nem eszik a tálamból, én eszem előbb, ő csak utánam, én megyek be előbb a kapun stb...

és mondom amúgy nem is támadt volna, ha az a másik kutya nem támad neki a szukámnak!!!!

onnantól meg már benne volt a feszültség a levegőben.

utolsónak: 20 éves fiú vagyok, és a kutyám Jafar.

honnan veszed, hogy Rasid a kutyám és lány vagyok???

2011. szept. 5. 13:44
 16/28 anonim ***** válasza:
Akkor lepontozol ebből is látszik hogy egy 9 éves vagy -.-"
2011. szept. 5. 13:46
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor még egy dilettáns KÁJ tartó...

Pásztorkutyát nem javallott ŐV hordani. Pláne nem fogváltás előtt. A kutyákat 7 hónapos kortól, de még jobb 1 éves kora után vinni ŐV képzésre.

Sajnos a kutyaiskolában, ahova jársz (kíváncsi lennék melyik), nem tudják hogy pásztorkutyát finoman szólva nem illik ŐV képzésben részesíteni, ugyanis tönkreteszi az ösztönkészletét és elvadítja. Ezek a kutyák ösztönből védik a területüket, viszont nem ŐV munkakutyák.

Úgy még most jobb, ha abbahagyod a képzést, mielőtt végleg elvadítják a kutyádat.

Más kutyákkal kéne szocializálni, más kölykökkel kéne játszania, de ezek szerint már most verekszik és ez nincs rendbe rakva. Az lesz a vége, hogy beleköt egy nagyobb kutyába és az rendesen helyben hagyja.

2011. szept. 5. 13:48
 18/28 anonim ***** válasza:
78%
Az a röhej, pont az ilyen kutyáknál lenne kiemelten fontos, hogy első szóra engedelmeskedjenek a gazdának, jól szocializáltak és barátságosak legyenek, mert ezekre aztán lehet akármilyen szöges nyakörvet tenni, ha szóval nem fogja meg a gazdája, akkor fizikai erővel sem fogja visszatartani! Meg vagyok róla győződve, hogy aki ilyen jellegű kutyát tart, azoknak a 90 százalékának nincs rá szüksége, egyszerűen csak tudatlanságból vagy nagyzolásból választotta! Aztán meg csodálkozik, amikor nem bír vele, de még akkor sem az jut eszébe, hogy valamit nagyon elrontott a nevelésében, hanem hogy szöges nyakörv, kennel, meg távirányítós etető... :( Az engem nem izgat, hogy a saját gazdáira veszélyes, de sajnos ez mindenki másra is veszélyes, aki rosszkor van rossz helyen!
2011. szept. 5. 13:48
 19/28 A kérdező kommentje:

a kutyát folyamatosan szocializálom, rengeteg helyre viszem magammal emberek, állatok közé pici kora óta.

az anyjuk elpusztult egy hülye gazda miatt, ezért 4 hetesen került hozzám.

tegnap előttig játékos volt más kutyákkal, soha semmilyen gond nem merült fel, hívásra is azonnal jön hozzám.

nem veréssel neveltem, hanem jutalomfalattal motiváltam.

sok dicséretet kapott a kutyasuliban, ámultak, hogy milyen békés és engedelmes.

ez a múltkori eset nagyon váratlan volt, az is lehet, hogy szimplán már fáradt volt és emiatt ingerlékeny, nem tudom.

mondom, egy falkatagot védett, amúgy szépen játszott a többi kutyával.

az oktatóban megbízom, nagyon profik.

jöhetnek még válaszok.

2011. szept. 5. 13:55
 20/28 anonim ***** válasza:

"teljesen engedelmes, csak kamaszodik, nincs ebben semmi rendellenes, benne volt a feszültség a levegőben"

Tipikus "banánkeresés"...

2011. szept. 5. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!