Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most lesz kutya oltás de nem...

Most lesz kutya oltás de nem tudom felvinni a kutyáimat, mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés
(kaukázusi 2 db) se itthon megfogni/lefogni mivel rettenet erős és meg is harapna, de akkor hogy lesz beoltva? tavaly úgy volt hogy az egyiket felvittem keservesen a másikat meg kifizettem és nem lett beoltva a doki azt mondta hogy kijön és beoltja de nem jött a pénzt meg eltette és mondta is hogy ez a lényeg hogy ki van fizetve! Kennelbe vannak biztonságosan szval ki sohasem jöttek még.
2011. szept. 3. 10:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Ami a képen van az gyönyörű jószág de az enyém mint látni is elég öreg már és ott pont vedlik is azért olyan.

Amúgy sajna az alomból a legkisebbet fogtam ki mert ő kisebb mint a testvérei, de ahhoz képest jól tartom, nem mint az egyik testvérének a gazdája aki egy méteres láncon tartotta télen nyáron (a kutya már nem él rég, nem bírta), (nekem a szobám kisebb mint az ő helyük).

2011. szept. 3. 10:58
 12/18 anonim ***** válasza:
értem! szegény kutya akit olyan rosszul tarottak most én egy pulikeveréket fogadtam be iglenesen az is megkötve tartották kaja és víz nélkül stb... de már jól van.
2011. szept. 3. 11:01
 13/18 anonim ***** válasza:
hívd ki az orvost adjatok neki nyugtatót aztán tegyél rájuk szájkosarat és úgy szerintem be lehet oltani talán vmi ismerősőmet hívnám hogy segítsen lefogni a kutyákat...te se tudnál rájuk szájkosarat tenni és elvinni dokihoz egyesével vagy pedig vkit megkérni hogy segítsen neked...múltkor az állatorvosnál voltunk és egy rotinak kellet oltást adni de az se hagyta magát és ott 3 ember volt az egyik beszólt az orvosnak hogy jöjjön ki szájkosár már volt a kutyán utána pedig kapott nyugtatót amikor már elég bágyadt volt akkor meg a csomagtarótóban beoltották a kutyát de közbe a 3 ember még lefogta illetve levágáták a körmeit...egy nagy kutyát ha agresszív elég nehezen lehet orvoshoz vinni...de oltani be kell őket erre nem hivatkozhatsz hogy agresszívak és nem tudja így a doki beoltani...
2011. szept. 3. 11:12
 14/18 A kérdező kommentje:
A doktor előtt ott a lehetőség most is! nem az én dolgom hanem az övé hogy oltsa be, hogy ő hogy csinálja az nem érdekel! legutóbb is inkább a pénzt tette zsebre és ki sem jött hogy na akkor mit tudnánk csinálni? nem hivatkozok rá! jöjjön ki is csináljon amit tud.
2011. szept. 3. 11:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik bakker. Ha doki lennék én is 1000x meggondolnám hogy beoltsam-e a kutyát, ha még a saját gazdája sem bírja lefogni, mert fél hogy megharapja. Nyugodtan lepontozhatsz, de nem gondoltál még rá, hogy megkellene nevelni a kutyádat? Sohasem késő. De persze egyszerű beb@szni egy kennelbe és aztán nem foglalkozni vele, mert elvan az ott magának és különben is milyen nagy helye van, legyen boldog az a szerencsétlen kutya, hogy nem láncra verve él.
2011. szept. 3. 11:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudnám minek tart valaki ilyen kutyát, ha képtelen megfelelően bánni vele, ráadásul kettőt! Egy kutyának nem nagy kennelre van szüksége, hanem sok mozgásra és foglalkozásra, az semmit nem ér, hogy naponta pár percre ki vannak engedve az udvarra. Bezárva házat sem tudnak őrizni, nem is foglalkozol velük, szóval tényleg nem értem, miért kellettek.

A tieidnek sincs sokkal jobb dolguk, mindössze annyiban különbözik a másik általad leírttól, hogy nem megkötve vannak, hanem egy kis kennelbe bebaszva egész nap.

Az oltásokat viszont be kell adatni, mert ha ezek a kutyák kiszabadulnak az utcára, abból tuti baleset lesz. Ha már sikerült jól elrontani a nevelésüket, akkor meg is érdemled, hogy szenvedj velük.

2011. szept. 3. 12:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Az én nagymamám kutyája is harapós, de a doki ad tablettát, ami elvileg felér egy oltással, épp ezért a nagymamám így oldja meg az "oltást". Bár nem tudom mennyire hatékony ez, megmondom őszintén nem néztem utána.

Ezt nem ajánlotta fel a doki?

2011. szept. 3. 16:09
 18/18 anonim ***** válasza:

ma 16:09

Az a doki sem különb a kérdező által említettől. Tabletta, mint oltás? Szégyen, hogy némely orvosnak nevezettek mit művelhetnek még . Nem olt, tablettát ad oltás helyett. Mindegyiket fel kellene jelenteni a kamaránál, mert a statisztika szerint oltottak a kutyák, holott messze nem azok. Vidéken könnyebben találkozhat egy kutya veszett rókával, macskával, denevérrel. A család meg nyugodt, hogy be van oltva a kutya.

2011. szept. 3. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!