Most lesz kutya oltás de nem tudom felvinni a kutyáimat, mit csinálhatnék?
Ami a képen van az gyönyörű jószág de az enyém mint látni is elég öreg már és ott pont vedlik is azért olyan.
Amúgy sajna az alomból a legkisebbet fogtam ki mert ő kisebb mint a testvérei, de ahhoz képest jól tartom, nem mint az egyik testvérének a gazdája aki egy méteres láncon tartotta télen nyáron (a kutya már nem él rég, nem bírta), (nekem a szobám kisebb mint az ő helyük).
Csak tudnám minek tart valaki ilyen kutyát, ha képtelen megfelelően bánni vele, ráadásul kettőt! Egy kutyának nem nagy kennelre van szüksége, hanem sok mozgásra és foglalkozásra, az semmit nem ér, hogy naponta pár percre ki vannak engedve az udvarra. Bezárva házat sem tudnak őrizni, nem is foglalkozol velük, szóval tényleg nem értem, miért kellettek.
A tieidnek sincs sokkal jobb dolguk, mindössze annyiban különbözik a másik általad leírttól, hogy nem megkötve vannak, hanem egy kis kennelbe bebaszva egész nap.
Az oltásokat viszont be kell adatni, mert ha ezek a kutyák kiszabadulnak az utcára, abból tuti baleset lesz. Ha már sikerült jól elrontani a nevelésüket, akkor meg is érdemled, hogy szenvedj velük.
Az én nagymamám kutyája is harapós, de a doki ad tablettát, ami elvileg felér egy oltással, épp ezért a nagymamám így oldja meg az "oltást". Bár nem tudom mennyire hatékony ez, megmondom őszintén nem néztem utána.
Ezt nem ajánlotta fel a doki?
ma 16:09
Az a doki sem különb a kérdező által említettől. Tabletta, mint oltás? Szégyen, hogy némely orvosnak nevezettek mit művelhetnek még . Nem olt, tablettát ad oltás helyett. Mindegyiket fel kellene jelenteni a kamaránál, mert a statisztika szerint oltottak a kutyák, holott messze nem azok. Vidéken könnyebben találkozhat egy kutya veszett rókával, macskával, denevérrel. A család meg nyugodt, hogy be van oltva a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!