Milyen kutyakiképzö lehet az alábbi alapján?
Szia!
Én is kiképző vagyok és nem értem mi és miért nem tetszik neked!
Hobbikutyánál - amelyikkel nem vadásznak, hiszen egy retrievernél akkor a puha fogás a fontosabb - mindig szerepel az alapképzésben egy kis csibészelés. Ez olyan mint a körhergelés, annak sem az a lényege hogy a kutya állandóan hörögjön morogjon.
A kutyának ez mind játék! A természetes ösztön része a zsákmányszerzés.
Ezen kívül nem kis önfegyelmet tanul a fogd és ereszd segítségével.
Szerintem nyugodtan engedd, mert ha a kiképződ azt mondja feltétlen kell annak biztosan megvan az oka!
Köszönöm szépen a válaszokat! Ha azt mondjátok, hogy ez így van jól, akkor minden bizonnyal így is van. Én nem vagyok tapasztalt ilyen téren. Csak meglepett kissé. Van egy németjuhászunk is, pontosabban a testvéreméknek, vele foglalkozott még korábban, nála teljesen érthető volt, hiszen hatalmasra nőtt (50-60 kg), nagyon domináns, és pokoli erős az őrző-védő hajlama (még nj-okon belül is). Nála szükséges volt a csibészelés, hogy irányíthatóvá váljék ez a hajlama. Vagyis, ne akkor támadjon, amikor ő úgy gondolja, hanem amikor erre parancsot kap (persze, nem kap), illetve egy kritikus szituációban leállítható legyen.
Emiatt volt idegen nekem ez a dolog, mert az én goldenem az egész világot szereti. A kiképző szavaival élve "kár kihagyni a csibészelést, mert sosem lehet tudni, mikor lehet rá szükség". Ezt ebben a formájában természetesen nem fogadom el, még ha olyan helyzet is adódna, akkor sem akarom, hogy védjen engem. Persze, mint játék, jöhet neki, annak minden formáját szereti.:)
Szóval az egész meglepett engem, mert még soha nem hallottam őrző-védő golden retrieverről.:) De ha azt mondjátok, hogy ez okés így, akkor elfogadom. Amúgy az egész móka (alapok + csibész, 50 foglalkozás) kb. 80 ezer Ft-ba kerülne, amit én picit soknak érzek, tekintve, hogy csoportos foglalkozásokról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!