Mi alapján döntik ezt el?
Nekem is spánielem van (arany színű), és az ő szülei sem díjnyertesek, bár nem is szaporítótól van, viszont szerintem csodaszép kutyus.
Változó ez szerintem: egy díjnyertes szülőktől származó kutyus is lehet csúnyácska, és egy nem díjnyertes szuka kölykei is lehetnek gyönyörűek.
többféle kennel, többféle vérvonal, többféle választási lehetőség :P
onnan vegyél, ahol az általad preferált típust tenyésztik.
az, hogy mennyi címe van egy kutyának, manapság már nem jelent semmit. világvége kiállításokon sok pénzzel és türelemmel a legrondább kutya is lehet champion, a világ- és európakiállításokon is sok fajtánál allrounder bíró van, nem ért a fajtához, hát rábök arra, ami neki tetszik, így simán lehet egy nagy és kövér mellesleg nem kifejezetten fajtareprezentáns kutya is Eu meg világbajnok...
ha fajtaszakértő bírónál (főleg, ha a fajtagazda országból jött) ért el eredményt, az már valami. csak a honlapokon nincs kiírva olyan infó, hogy hány kutyás mezőnyből lett fajtagyőztes... az egyszeri laikust meg könnyű palira venni a sok rövidítéssel. látsz egy hosszú listát pl: 2xCAC, 3xres.CAC, 5x Exc., 2 x HPJ
ugye milyen jól néz ki? pedig ez így a bírók és a helyszínek feltüntetése nélkül csak annyit jelent, hogy jó sok helyen jártak a kutyával... de még a bíró és kiállítás megnevezése után is csak a hozzáértőnek világos a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!