Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a Csivava bírja a magányt 5-6 órán keresztül?
Nem hal bele, de hogy lerombolja a házat abban biztos lehetsz. Főleg ha kintről (utcáról, folyosóról) hall valamit. Nekem is bent volt először a csivim, a kertbe meg a másik három kutyám, hát had ne mondjam mit levert mire hazaértem. Összeengedni nem akartam, mert féltem, hogy az öreg kanom elveri (tacsi keverék volt, de állandóan megverte a kiskutyát) aztán fél évesen kénytelen voltam kirakni, mert nem bírtam idegileg, állandóan romokba volt a ház. Akkor megnyugodott. Kint volt télen, nyáron napközben, soha nem volt semmi baja. Viszont nekem nem jött be sem az, hogy bekapcsolva hagytam a rádiót, se az, hogy sok játékot ott hagytam neki. Szerintem szerezz mellé egy cicát vagy egy másik apró kutyust, akivel elfoglalja magát.
Ennyit tudok ajánlani. :)
ez nem a fajtától függ !!
a neveléstől !
ha, megérted, hogy,te mint vezér bármikor elmehetsz,DE MINDÍG VISSZAJÖSSZ , és a kutyáddal ezt meg tudod értetni, na akkor semmi gond,még ha 8-10 órára mész is el !!
ez a falkavezér dolga !
és ha a kutya rosszul viseli, azt pedig : szeparációs ( egyedüllét ) sokknak hívják , és a helytelen nevelés miatt alakul ki !!!
tehát, nem fajtától függő dolog !!!
a jó gazda -------a falkavezér, nemcsak szereti, hanem elsősorban irányítja a kutyáját !!!megtanulja érteni ,és alkalmazni a kutya nevelésében azokat a dolgokat ,amitől kiegyensúlyozott és nyugodt lesz a kutyája !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!