Milyen fajta kutyát ajánlotok nekem?
Figyelt kérdés
közép termetű ; más állatokkal is kijöjjön ; agilytire hobbi szinten tudnék vele foglalkozni ;ne legyen annyira nagy a mozgás igénye de a nagy kirándulásokat jól bírja (ritkán mennénk kirándulni és okos legyen mert tanítanám előre is köszi :D2009. ápr. 19. 13:33
11/23 anonim válasza:
Mondjuk középtermetű keverék, középuszkár, pumi, mudi, puli.
12/23 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2009. ápr. 19. 14:26
13/23 anonim válasza:
nekem tacskóm van igaz hogy már 11 éves de jól van semmi baja ugyan olyan mint fiatal korába!
bírja a kirándulást,lehet tanítani,okos,és nem lusta kutyus de szeret sokáig aludni :D
14/23 A kérdező kommentje:
oké köszi a válaszokat
2009. ápr. 19. 14:47
15/23 anonim válasza:
Mudi! Kb 45 cm. Pásztrokutya, az enyémek minden kiscicát örökbefohgadnának, meg csirkét meg mindent. Jól urgik, rettengtően fordulékony, szinte a saját tengelye körül megfordul sebességvesztés nélkül. Rettentő nagy a mozgásigénye, viszont bármit megtesz (tapasztaltam, szó szerint) amit akarsz. Képes napokig ülni a lábad mellett, már kölyökként is. Nagy kirándulás neki biztos nem megterhelő, könnyű behívni, erdőben nem fog vadászni. Állítom vetekszik (sőt) a bordel collie okosságával, csakhát nem ismerik és ezért gondolom őt nem vizsgálták, amikor a sorrendet felállították. Amit mások 10 alkalom alatt tanulnak meg, azt ő képes egy alkalom alatt.
16/23 anonim válasza:
Miben döntöttél? eldöntötted már? :)
17/23 anonim válasza:
Mudi! Kb 45 cm és 12 kg. Pásztrokutya, az enyémek minden kiscicát örökbefohgadnának, meg csirkét meg mindent. Jól urgik, rettengtően fordulékony, szinte a saját tengelye körül megfordul sebességvesztés nélkül. Rettentő nagy a mozgásigénye, viszont bármit megtesz (tapasztaltam, szó szerint) amit akarsz. Képes napokig ülni a lábad mellett, már kölyökként is. Nagy kirándulás neki biztos nem megterhelő, könnyű behívni, erdőben nem fog vadászni. Állítom vetekszik (sőt) a bordel collie okosságával, csakhát nem ismerik és ezért gondolom őt nem vizsgálták, amikor a sorrendet felállították. Amit mások 10 alkalom alatt tanulnak meg, azt ő képes egy alkalom alatt. Ezt is tanusíthatom. Érzékeny a gazdára, feltétlenül engedelmes, megvéd ha kell, nem fog más után elszaladni. Sok színben előfordul, és nem egy tucatkutya, akivel minden sarkon találkozhatsz (már ha szeretnél különlegeset). A szőrét nem kell nyírni, fürdetni. Kint nem fázik, bent csöndben van. Nem eszik sokat, és nem válogat. Kis helyen is elfér, legalábbis az enyémek, mert összegömbölyödnek. :D Futásban felveszi a versenyt az agárral, csak hosszabb távon is tud szaladni. De persze fontos vagy te, hogy egy ilyen kiváló "alapanyagból" azt neveld amiket leírtam. :) Viszont sokkal könnyebb mint sok más kutyát ilyenné nevelni, szinte pofonegyszerű (ld. nekem első kutyám is mudi, tudom mit rontoottam el, ennek ellenére poroblémamentes.) De ha rosszul neveled, akkor csipked, mert igenis kemény kutya, a fejedre nőhet, mert van hozzá esze, félős lehet és ideges. DE azt hiszem minden kutyának ugyanolyan rossz dolgai lesznek ha rosszul csinálod. A mudit nem olyan könnyű elrontani. Csak légy vele kedves és határozott. :)
18/23 anonim válasza:
Hm, bocsi, úgy látom kicsit bedilizett a gép, hogy kétszer küldte. :S :D
19/23 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2009. ápr. 19. 19:29
20/23 A kérdező kommentje:
nem döntöttem még
2009. ápr. 19. 19:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!