Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg azért szeretik az...

Tényleg azért szeretik az emberek a kutyákat, mert tudnak neki parancsolni?

Figyelt kérdés

Ezt mondta ismerősöm. Mondjuk Ő macskás, és nem kutyás, de azt mondja azért a kutya az ember legjobb barátja, mert az emberek szeretnek parancsolgatni másnak, és ha másnak nem is tehetik meg, egy kutyának tudnak parancsolni, meg tudják ugráltatni, meg nem beszél vissza, nem húzza a száját, mindig kedve van, mindig azt csinálja egy kutya amire parancsolják.

na ezért szeretik annyira az emberek a kutyákat, mert jó érzés valakire "ráerőltetni a "hatalmunkat, akaratunkat".

Ez igaz?

2011. aug. 30. 11:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"nem beszél vissza, nem húzza a száját, mindig kedve van, mindig azt csinálja egy kutya amire parancsolják"

Aki ilyet mond, annak tuti nem volt még sohasem kutyája!

2011. aug. 30. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
ez egyáltalán nem így van.legalábbis nálam nem.igaz megtanítottam neki mindent,de nem szoktam parancsolgatni sőt néha túl engedékeny vagyok.azért tartunk kutyát mert szeretjük,jó érzés hogy valaki feltétel nélkül viszont szeret,és eljön veled akárhova,mindig örül,és jó kedve van..megnyugtató és jó a társaságában lenni.sajnálom azokat az embereket akik nem tapasztalták meg milyen egy kutyával élni.
2011. aug. 30. 13:49
 13/20 anonim ***** válasza:
Ezt én is megkaptam már ismerősöktől. Tény,hogy szigorú vagyok a kutyáimmal,és elvárom,hogy szót fogadjanak, stb. Ettől még imádom őket,és nem azért "parancsolgatok",mert élvezem,hanem mert néha muszáj.
2011. aug. 30. 14:10
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

Ez egy jó nagy baromság! Bár tipikus macskatartós duma!

Én imádom a kutyámat, de nem azért mert parancsolgatni akarok neki.

Állandóan megnevettet, ha esetleg sírhatnékom van valami miatt akkor se tudok mert rögtön bújik és hozza a játékát hogy játszunk. Hatalmas figura, egyszerűen betojok a nevetéstől amikor bohóckodik. Főleg ha rájön az 5 perces diliroham :-) Póráz nélkül sétáltatom általában és soha nem megy el mellőlem! Minden szavamra, mozdulatomra figyel, pedig soha nem parancsolgattam neki. Ha olyan ember sétál el mellettünk késő este akitől picit megijedek mert mondjuk nem épp bizalomgerjesztő, érzi rajtam az ijedséget és erőnek erejével kell visszatartanom, mert olyan ugatásba kezd, majd' szét akarja szabni az illetőt. Igazi hű társam, és az egész családom. Bármit megtenne értünk, mert annyira szeret minket, de mi is érte, mert annyira szeretjük! Ezeket macskáról el lehet mondani?

Én utálom a macskákat, a múltkorában egy ismerősnél az ölembe ugrott egy kismacska (csak illendőségből nem dobtam le azonnal), az még hagyján hogy tiszta szőr lettem tőle, de amikor elkezdte a combomon élezni a karmait, olyan ideges lettem hogy szaltózott pár métert, utána a közelembe se jött. És köztudott hogy a macskák betegséget is terjesztenek az emberre.

2011. aug. 30. 14:30
 15/20 anonim ***** válasza:
14:30-as vagyok: "Igazi hű társam nekem és az egész családomnak"....
2011. aug. 30. 14:36
 16/20 anonim ***** válasza:
42%
Van igazság benne, sokan azért tartják a kutyát.Ugye a főnök ordít vele a melóhelyén az asszony szintén hogy kevés a pénz a gyerek a haverjaira hallgat ,ő meg belerúghat a kutyájába és dresszírozhatja kedve szerint ,végre valaki aki őt tekinti "falkavezérnek".Persze sokan nem így vannak ezzel ,de van alapja a dolognak. A kutya meg elég együgyű állat,ha rosszul bánnak vele akkor is csóválja a farkát, nem szökik el.
2011. aug. 30. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:
46%

ma 15:11

neked sincs sok kutyás tapasztalatod, igaz-e?

a kutyák egyáltalán nem együgyűek, viszont érző lények. ha valahol nem kapnak csak megvetést, és stresszlabdaként élnek, ott hidd el, nem csóválják egy élethosszig a farkukat... az ilyen esetekből lesznek a harapásos balesetek...

2011. aug. 30. 15:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Elenyésző a kutyaharapásos esetek száma ahhoz képest mennyi ebet tartanak rossz körülmények között méteres láncon moslékon és vízen..Vannak persze keményebb fajták azok bekattanhatnak, de aránylag ezek az esetek ritkák a kutyapopulációhoz képest.
2011. aug. 30. 15:38
 19/20 anonim ***** válasza:

elenyésző azon kutyaharapásos esetek száma is, amik bekerülnek a hírekbe...

;)

2011. aug. 30. 15:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés, de én másképp nevezném a dolgot, és akkor másképp is hangzik: egy kutyával tudok KOMMUNIKÁLNI.

Én az a fajta vagyok, aki felemeli a hangját ha nem jön oda elsőre a kutyám. De nem azért mert szeretek neki parancsolni, hanem azért, mert sosem tudhatja, hogy éppen azért hívom-e, mert rádől a fa, vagy akármi.

Mondjuk érdekes módon csak az egyik kutyám olyan vérmérsékletű, hogy ordítanom kell ha engedetlen, a másiknak bőven elég ha csúnyán nézek. Tehát ez az ordítozás is nehéz kérdés. Az a kutyám, olyan jellemű, hogy rajtam kívül senki nem tudja póráz nélkül sétáltatni, mert egy kis paraszt. Ha nem tenném meg, hogy üvöltök, hogy a sarkamra állok, hogy megbüntetem ha kell, akkor arra lenne kárhoztatva, hogy pórázon élje le az életét, mert közveszélyes lenne (nem vadászik emberre, nem azért, de simán arcig ugrik, hogy elvegye a labdát, fellök gyerekeket érte, meg ilyen apróságok, ha én nem vagyok ott).

Szóval én fontosnak tartom, hogy tudjak nekik parancsolni, de azt gondolom, hogy ez az ő érdekül is, mert így bizonyos kereteken belül bármit megtehetnek. De nem ezért szeretem őket.

Hanem azért, nagyon nyitottak az emberi kommunikációra, sokkal inkább meg tudom vele értetni magam, mint a cicámmal. A cica tényleg cselédnek tart, üvölt, hogy kéri a vacsoráját, és én készséggel ugrom és megkapja. De vele nem tudok komolyabb közös akciókba, összetettebb kommunikációba fogni, mert ő másképp viszonyul hozzám.

2011. aug. 30. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!