Elpusztulhat a kutya ha csirkecsontot kap?
Tud valaki konkrét példát arra, hogy egy kutya azért pusztult el mert csirkecsontot adtak neki?
Több helyen olvastam és hallottam, hogy a csirke csöves csontjai kiszúrhatják a kutya gyomrát ezért nem szabad neki adni. Kíváncsi vagyok van-e ebben igazság vagy csak legenda, esetleg vannak-e erre érzékenyebb fajták?
ne adj soha kutyának csirke csontot!!
asszem nem bírja megemészteni még a szüleim mondtták hogy nem szabad.
de igen igaz ne adj neki!
Szerintem kicsit fel van fújva ez a dolog. 20 éve tartunk kuvaszokat, és mindig megették a csirkecsontot. Soha nem volt egynek sem baja tőle.
Ha valamelyik kutyának gondot okoz, az max. a kis termetű kutyáknál lehet. Ha végig olvassátok az előttem írókat:
Ahol bajt okozott: palotapincsi, tacskó
Nem okozott bajt: németjuhász.
Szóval szerintem csak egyszerűen általánosították a kis testű kutyákra gyakorolt hatását az összes kutyára. Én mindenesetre ez után is ugyanúgy fogom adni a kuvaszoknak a csirkecsontot.
Egyébként meg gondoljatok bele. A kutya a farkas szelídített őse. De olyat még nem hallottam, hogy egy farkas is elpusztult volna, ami fácánt, vagy akármi más madarat megevett volna.
Meg ha a kutya ennyire érzékeny, akkor mivel a kutya testalkata egyébként is erősebb mint a macskaáé, akkor a macskának is simán bele kéne pusztulni abba, ha lenyúlja valahonnan a kanárit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!